joi, 12 mai 2016

09 - 13.05.2016 - Proiectul internațional „Să cultivăm valoarea familiei" - Coordonator: Psiholog Alin CREȚU

Sursa: http://www.oradea-online.ro/viata-in-familie-prima-scoala-emotiilor_107461.html



 

VIATA IN FAMILIE - PRIMA SCOALA A EMOTIILOR

Vineri, 13 Mai 2016























 







VIATA IN FAMILIE - PRIMA SCOALA A EMOTIILOR


Cu ocazia Zilei Internationale a Familiei, sarbatorita la nivel mondial in data de 15 mai, Administratia Sociala Comunitara Oradea, cu sprijinul Fundatiei Culturale de pe lânga Biblioteca Judeteana Gheorghe Sincai, a organizat la Centrul de Ingrijire de Zi Oradea, o intâlnire cu parintii copiilor care beneficiaza de serviciile oferite in Centru. La intâlnirea care face parte dintr-un lung sir de activitati din cadrul proiectului "Sa cultivam valoarea familiei", au participat d-na director al ASCO, Arina Mos, d-na Daniela Hodosan, sef Centru, d-na Miorita Sateanu, d-l psiholog Alin Cretu si 25 de parinti ai caror copii frecventeaza Centrul. Tema intâlnirii a fost constientizarea rolului familiei in dezvoltarea copiilor, aceasta constituind mediul in care copilul se naste, traieste primii ani ai existentei personale, se dezvolta si se formeaza pentru viata.

In deschidere, directorul ASCO, Arina Mos, a multumit celor prezenti pentru interesul manifestat, indemnându-i pe parinti sa-si iubeasca copiii, sa isi faca timp sa vorbeasca cu ei, sa le asculte problemele, sa-i incurajeze la nevoie, sa le ofere afectiune si, nu in ultimul rând, sa nu uite ca, pe lânga oferirea sentimentului de securitate si de iubire, au si responsabilitati fata de acestia, copiii fiind cei mai aspri judecatori.

D-na Miorita Sateanu a prezentat câteva dintre responsabilitatile parintilor fata de copiii lor, necesare in procesul de crestere si educare. Astfel, asigurarea subzistentei si a educatiei, dezvoltarea aptitudinilor, a limbajului si stimularea exersarii capacitatilor practice si sociale, orientarea spre lumea imediata a universului familial, spre comunitatea mai larga, spre societate, sa fie pregatit sa se confrunte cu marea varietate de situatii si pozitii sociale care vor interveni in viata de adult, sunt doar câteva dintre responsabilitatile pe care parintii le au fata de copiii lor.

Prin intermediul unei psiho drame, d-l psiholog Alin Cretu a prezentat rolul familiei in formarea copilului, aceasta reprezentând cadrul fundamental in interiorul caruia sunt satisfacute nevoile sale psihologice si sociale si sunt implinite etapele intregului sau ciclu de crestere si dezvoltare. Familia este cea care ii imprima copilului primele si cele mai importante trasaturi caracteriale si morale, punându-si amprenta pe intreaga sa personalitate. Rolul primordial al parintilor este acela de a pregati copilul pentru viata, oferindu-i cel mai potrivit cadru in care sa isi formeze principalele deprinderi, pentru transmiterea principalelor cunostinte asupra realitatii si pentru formarea primelor principii de viata. Familia reprezinta pentru copil principala structura protectoare, parintii fiind cei care ii ofera un prim model de invatare.




Sursa: Primaria Oradea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu