vineri, 15 aprilie 2016

Vineri, la C.S.E.I. „Cristal” - Cerc pedagogic al profesorilor psihopedagogi - terapii specifice - Participare Psiholog Alin CREȚU


Deoarece specialiștii invitați își desfășoară activitatea în condiții specifice, experiența acumulată de către ei este unică.
Tocmai de aceea, Cercul reprezintă un bun prilej de a pune în comun informațiile, pentru a fi la dispoziția tuturor celor care își doresc să își extindă aria cunoștințelor de specialitate.
Vineri 15.04.2016, la C.S.E.I. „Cristal" Oradea a avut loc Cercul pedagogic al profesorilor psihopedagogi - terapii specifice, cu tema: „Evaluarea, piatra de temelie a intervenției terapeutice. Instrumente de evaluare a copiilor cu dizabilități".
Programul acestuia a fost: primirea participanților; discuții organizatorice; prezentarea publicației „Intervenție educațională individualizată la copilul cu deficiențe senzoriale multiple", apărută în cadrul Proiectului Erasmus + Thinking Globally, Learning Togheter.
A urmat lucrul pe trei ateliere, a căror coordonare a fost asigurată de personalul didactic al C.S.E.I. „Cristal". Primul „Evaluarea dezvoltării copiilor cu deficiențe senzoriale multiple (D.S.M.) / surdocecitate. Scalele Callier - Azusa", a fost condus de prof. psihoped. Mihaela Moldovan și Eva Oprea. Al doilea „Instrumente de evaluare a nivelului de dezvoltare a copiilor cu dizabilități severe" s-a desfășurat sub conducerea prof. psihoped. Szabolcs Herman și Blasko Noemi. Cel de-al treilea „Evaluare psihomotorie la copiii preșcolari. Testul Lakatos Katalin" a fost condus de prof. psihoped. Bodoni Andreea și Boros Gyongy.
În timpul pauzei au fost studiate materialele didactice și aparițiile editoriale noi expuse la standul „Jucăriilor vorbărețe"  de către prof. psihoped. Laura Hărdălău.
Concluziile în urma desfășurării celor trei ateliere au fost trase de câte un participant la fiecare dintre ele.
Un alt moment important a fost asigurat de C.S.E.I. Nr. 1 Tileagd, prin psihologul Alin Crețu, care a avut prezentarea „Psihodrama, ca instrument de evaluare pentru copiii cu dizabilități", realizată împreună cu prof. Marinela Buzle și Lucia Romanschi, în calitate de colaboratoare.
Partea finală a constituit-o discuțiile pe marginea celor învățate.
 
Psiholog Alin Crețu
 
 
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cerc pedagogic al profesorilor psihopedagogi - terapii specifice.

Pentru mai multe poze click aici









Sursa: http://ovidan.ro/?p=articles.details.13278

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu