joi, 21 aprilie 2016

C.S.E.I. Nr. 1, Tileagd participant la Concursul național de ecologie și protecția mediului - ,,Pădurea - Planeta Ursuleţilor”, Ediția a IV-a - Participant Psiholog Alin CREȚU

Joi, 21 aprilie 2016, în Aula Magna a Universității din Oradea, a avut loc festivitatea de premiere în cadrul celei de-a IV-a ediții a Concursului național de ecologie și protecția mediului ,,Pădurea - Planeta Ursuleţilor", inițiat și organizat de Grădinițele „Trei Ursuleți" din Oradea.
În deschiderea evenimentului, managerul grădinițelor, doamna profesor Timea Curta a mulțumit doamnei președinte al Fundației ,,Trei Ursuleţi", Nistreanu Laura Delia, partenerilor actualei ediții a concursului: Inspectoratul Şcolar Județean Bihor, Casa Corpului Didactic Bihor, Universitatea din Oradea - Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane și Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor, întregii echipe de proiect de la Grădinițele ,,Trei Ursuleți".
Pașii parcurși până la cea de-a IV-a ediție
Din cuvântul doamnei director Mihaela Bistran am aflat cum a pornit acest proiect și pașii care au fost făcuți din anul școlar 2012-2013, pentru ca astăzi, cea de-a IV-a ediție să fie cuprinsă în Calendarul activităților educative naționale nr. 28269/ 11.03.2016, poziția 17, iar Simpozionul județean cu participare națională ,,Pădurea - Planeta Ursuleţilor", ediția a IV-a, este avizat de I.S.J. Bihor și înregistrat cu numărul 231/25.11.2015.
Dacă simpozionul s-a desfășurat marți, 19 aprilie, la sediul instituției, festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului a avut loc joi dimineața, în Aula Magna a Universității din Oradea.
Peste 1.000 de premii și mențiuni
Doamna profesor Mihaela Iluța, celălalt director al Grădinițelor „Trei Ursuleți", a mulțumit coordonatorilor de proiect (manager Timea Curta și director Mihaela Bistran), a salutat și a prezentat invitații și a făcut cunoscut impresionantul palmares al celei de-a IV-a ediții: peste 900 de premii și mențiuni la categoria preșcolari și peste 170 de premii pentru școlari; la grupa mică: 74 de premii I, 96 de premii II, 40 de premii III și opt mențiuni; la grupa mijlocie: 46  pr. I, 131 pr.II, 71 pr.III și șase mențiuni; la grupa mare: 124 pr. I, 236 pr.II, 139 pr.III și o mențiune; la clasa pregătitoare: opt pr.I, 10 pr.II și șase pr.III; la clasa I: șase pr.I, 16 pr.II și trei pr.III; la clasa a II-a: 20 pr.I, 16 pr.II și șase pr.III; la clasa a III-a: 11 premii I și trei premii II; la clasa a IV-a: 14 premii I, 11 premii II și două premii III; la clasele a VII-a și a VIII-a: un premiu I, două premii II și două premii III;
Pentru curățenia sufletească și curățenia mediului
Adresându-se copiilor, doamna inspector școlar Daniela Sopota i-a felicitat pentru frumoasele lucrări și pentru premiile dobândite, iar ca profesor de geografie apreciază în mod deosebit proiectul, care deschide orizonturi sănătoase și stârnește interesul pentru a conserva și a duce mai departe curățenia sufletească și curățenia mediului. Doamna conf. univ. dr. Barth Karla, director al departamentului de Științe ale Educației din cadrul Facultății de Socio-Umane a subliniat mesajul simpozionului și al concursului, obiectivele generoase în îmbogățirea cunoștințelor și formarea unor competențe și atitudini pentru păstrarea sănătății mediului. Reprezentatul C.C.D. Bihor, doamna profesor metodist Szabo Florina, a remarcat lucrările micilor ecologiști și a evidențiat proiectul și evenimentul în sine, ca ,,un bun prilej de a vedea lumea prin ochii copiilor".
Un proiect care a răscolit suflete și a mobilizat forțe uriașe
E lăudabil efortul depus de echipa de proiect (prof. Petrescu Alina şi Negrău Elena, Popovici Nicoleta şi Roşca Ioana, Olău Ramona şi Pituţ Mariana, Horga Florina, David Diana, Pavel  Lavinia, Luț Diana şi Popa Alicia, Bogdan Ianki Monica şi Klein Andreia, Flore Adina, Hus Ramona şi Oşvat Laura, Berce Ciprian, managerul Curta Timea și directorii Bistran Mihaela și Iluța Mihaela) în organizarea evenimentului și în promovarea proiectului.
Să mai spunem că la categoria preșcolari s-au primit lucrări (desen, pictură, colaj și machete) din municipiul București și 27 de județe: Alba, Arad, Argeș, Bihor (din 30 de grădinițe din Oradea și șapte localități din județ: Tinăud, Beiuș, Oșorhei, Ineu, Marghita, Delani și Petrani), Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava, Tulcea, Vaslui și Vâlcea, iar la categoria școlari, s-au primit lucrări: creații artistico-plastice (desen, pictură, colaj și machete) și creații literare (poezii și compuneri în limbile română, engleză, germană și maghiară) din București și 17 județe: Alba, Arad, Argeș, Bihor (din Oradea, Beiuș, Ineu, Săcădat, Tileagd, Șuncuiuș - Zece Hotare), Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Harghita, Maramureș, Olt, Prahova, Teleorman, Timiș, Vaslui și Vâlcea.
C.S.E.I. Nr. 1, Tileagd participant la Concursul Național de Ecologie și Protecția Mediului - ,,Pădurea - Planeta Ursuleţilor”, Ediția a IV-a
La acest concurs, C.S.E.I. Nr. 1, Tileagd a fost reprezentat de Psiholog Alin CREȚU, care a obținut două premii doi (elevii de clasa a VI a, Maria DAVID și Marius BELCEM) și un premiu trei (elevul de clasa a VIII a B, Ionel ARDELEAN). 
 
Ovidiu Dan
 
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ,,Pădurea - Planeta Ursuleţilor”, ediția a IV-a.

Pentru mai multe poze click aici






http://www.ovidan.ro/?p=articles.details.13330

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu