vineri, 7 februarie 2014

Workshop de formare in Psihoterapia unificatoare prin DANS si MISCARE - Bucuresti, 22-23.02.2014






Dragi colegi, 
 
Institutul SPER va invita la Workshop-ul de formare in Psihoterapia unificatoare prin DANS si MISCARE, care va avea loc la Bucuresti in perioada 22-23.02.2014.
Terapia prin dans face parte atat din categoria abordarilor psiho-corporale, cat si din aceea a terapiilor expresiv-creative, alaturi de terapia prin muzica, terapia prin arta vizuala si dramaterapia. Ea are ca fundament principiul care arata ca miscarile si emotiile sunt intr-o permanenta conexiune. Miscarea cu suport muzical este folosita nu doar pentru a permite participantilor sa devina mai constienti de comportamentul lor interpersonal, dar si sa modifice modul in care isi stabilesc si mentin relatiile cu altii. De asemenea, utilizarea experimentala a miscarii conduce spre descoperirea de noi modalitati de a fi si de a simti, facilitand procesele creativ-restructurante personale.
Înlaturand functia defensiva a limbajului verbal si anuland intelectualizarea trairilor.
În terapia prin dans si miscare, improvizatiile propuse permit participantilor accesul spre dimensiuni adanci ale fiintei si experiente primare.
Locatia: Institutul SPER (locatia exacta va fi comunicata ulterior)
Durata: 16 ore
Taxa de participare: 430 Ron
Credite: 16
Înscrieri la: sperpsi@gmail.com
Numarul de locuri este limitat!
Traineri formatori SPER: Valeria Sfaroiu si Florin Vancea
Florin VANCEA este Lector universitar doctor in cadrul Facultatii de Psihologie, Universitatea Spiru Haret, Brasov, psihoterapeut formator P.E.U., avand competente in consiliere si psihoterapie individuala, dezvoltare personala in grup, abilitare in formare, tehnici rogersiene, tehnici cu suport creativ, specialist in terapie prin dans si miscare, presedinte Filialei SPER Brasov.

Valeria SFAROIU, MD, psihoterapeut formator P.E.U., avand competente in consiliere si psihoterapie individuala, dezvoltare personala in grup, abilitare in formare, tehnici rogersiene, tehnici cu suport creativ, specialist in terapie prin dans si miscare, Filiala SPER Brasov. improvizatiile prin dans si miscare au puterea de a scoate la suprafata emotii asociate cu imagini, ganduri si tipare comportamentale vechi, permitand participantilor constientizarea si restructurarea unor experiente trecute, blocante.
Cei doi lucreaza in cadrul Centrului de consiliere, psihoterapie si dezvoltare spirituala FILIA Brasov. Aici au initiat programul lor de terapie unificatoare prin dans si miscare intitulat „Filia Alchimic Dans”, structurat pe 3 module. La acest program, incepand din 2006, au participat un numar de peste 500 participanti din diferite orase ale tarii.
Workshopul face parte din programul de formare profesionala continua in Psihoterapie Experientiala a Unificarii (PEU) centrata pe adult – copil – cuplu – familie, program acreditat cu aviz profesional nr. RF – II – B2/19.06 si in Consiliere Psihologica Experientiala centrata pe adult – copil – cuplu – familie, program acreditat cu aviz profesional nr. RF – II – B2/19.06.2006, anexa 1/18.09.2006.2006, anexa 1/18.09.2006
Cursurile se adreseaza licentiatilor in psihologie (cu sau fara drept de libera practica in psihoterapie si/sau consiliere psihologica, in oricare orientare), precum si medicilor, asistentilor sociali, psihopedagogilor, teologilor interesati de domeniu.
Persoanle licentiate primesc certificate cu 16 crediteorele putand fi recunoscute ulterior pentru continuarea formarii in vederea obtinerii dreptului de libera practica (vezi stadiile S1, S2 si S3 din programul de formare de baza - http://www.sper.ro/formare ).
 
Va asteptam cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu