vineri, 21 iunie 2019

Școala Internațională de Vară 2019

Asociaţia pentru Educatie si Formare "TopFormalis" din Oradea si partenerii săi implementează Proiectul "Şcoala altfel - campionii!", ediţia a VI-a, 2019. În cadrul acestui proiect, în perioada 8-31  iulie 2019 va fi organizată Şcoala Internaţională de Vară cu tema:
  • INTERNATIONAL SUMMER SCHOOL OF COOPERATION AND NON-FORMAL EDUCATION - modele de bună practică în implementarea activităţilor extracurriculare
În cadrul acestei Şcoli Internaţionale de Vară vor fi organizate 3 cursuri prezentate în detaliu în sub-paginile acestei postări.

Descriere generală:
Prin cursul internațional de vară pe care îl propunem ne dorim familiarizarea unui grup de 10 elevi și 10 cadre didactice cu specificul  activităţilor extracurriculare şi cu modul lor de organizare. Cu prilejul acestui eveniment, participanţii vor fi familiarizaţi atât cu modul de organizare al unei excursii / tabere, cât şi cu câteva elemente de conţinut care pot fi abordate cu acest prilej. La acest curs internațional ne propunem să abordăm o tematică generoasă ce ţine de educaţia non formală – condiţie fundamentală pentru asigurarea unei vieţi de calitate a individului. Concret, subiectele ce vor fi dezbătute cu ocazia acestui curs internațional de vară vor putea fi: globalizarea caracteristică ultimelor decenii, particularități specifice pedagogiei naționale, adaptarea permanentă la cerințele pieței forței de muncă, noțiuni recente de didactică generală, atitudini și valori patriotice autentice nationale si locale, tehnici specifice educației non - formale. La sugestia participanţilor şi în funcţie de formatorii disponibili, tematica poate fi extinsă şi cu alte subiecte din domeniul educaţiei non - formale. Formatori vor fi cadre didactice de specialitate / cadre didactice din cadrul Universităţii din Oradea. Responsabili pentru implementarea cu succes a activităţii vor fi reprezentanţii Asociaţiei pentru Educaţie şi Formare „TopFormalis” din Oradea şi ai Asociaţiei pentru promovarea cooperării în educație, APCE, Oradea, iar reuşita va fi dată de numărul de participanţi, cantitatea şi calitatea ideilor vehiculate.
 

https://sites.google.com/site/topformalisoradea/scoala-internationala-de-vara-2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu