sâmbătă, 29 iunie 2019

Școală de vară la Liceul „Friedrich Schiller” din Oradea Tocmai s-au încheiat cursurile primei ediții a Școlii de vară „Sommerschule”

La Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller" din Oradea, tocmai s-au încheiat cursurile primei ediții a Școlii de vară - „Sommerschule", la care au participat 35 de elevi ai claselor primare, coordonați de cadrele didactice Ellenes Jakabffy Emese, Halász Katalin, Simona Nojea, Kötting Elena, împreună cu voluntara Xenia Bolschakow, venită din Germania în țara noastră în cadrul proiectului Kulturweit - Freiwilligendienst.
Toate activitățile organizate au avut ca obiectiv dezvoltarea gândirii critice a elevilor, a inteligenței emoționale, precum și competențele de exprimare în limba germană în contexte/ situații diverse, socializarea, munca în echipă și cooperarea. Acestea au avut loc atât în incinta școlii cât și în diverse locuri din oraș.
Tema proiectului a fost „Die fünf Sinne - Cele cinci simțuri", fiecăruia dintre ele corespunzându-i câte o zi a săptămânii.
Elevii au fost provocați să ia parte la activități care le-au „trezit", activat simțurile: pregătirea aluatului de turtă dulce, coacerea și consumarea produsului finit, au creat multă bună dispoziție și au demonstrat abilitățile celor implicați, la fel ca și realizarea unei salate de fructe; degustarea pe nevăzute, fiind legați la ochi cu o eșarfă,  a presupus identificarea alimentelor cu ajutorul mirosului, gustului și simțului tactil; au urmat două ateliere în cadrul cărora a fost important simțul auditiv; în cadrul primului dintre acestea, cel de meloterapiei, cu ajutorul diferitelor instrumente muzicale specifice oferite de psihologii Crina și Alin Crețu, copiii au fost încurajați să le încerce pentru a-și da seama ce sunete produc, apoi au urmat exemplul celor doi coordonatori fiind ei, pe rând, dirijorii „orchestrei" formate ad hoc; al doilea atelier a fost coordonat de profesorul Gebe Béla, care împreună cu participanții a interpretat diferite cântece.
Activitățile care au avut loc în afara școlii au constat în: vizitarea tipografiei „Imprimeria de Vest" pentru a urmări etapelor de lucru în realizarea unei cărți; cunoașterea parcului din jurul Cetății Oradea și vizitarea muzeului acesteia; copiilor li s-a cerut să recunoască un copac cu ochii legați, folosind doar simțul tactil; după jocurile de recreere în parc au fost vizitate expoziţiile:  „Zestrea Minerală a Maramureşului" (61 de eşantioane minerale din minele din jurul oraşului Baia Mare), „Regina Maria, un veac de inspiraţie" (cărţi rare, cărţi poştale, fotografii, vestimentaţie şi accesorii de design, piese ţărăneşti sec. XIX -XX) și „Decenii de indiferenţă. Cetatea Oradea din pragul colapsului la măreţia de odinioară" (etapele reabilitării Palatului Princiar); explorarea Grădinii Zoologice din Oradea unde elevii și-au identificat animalul preferat și l-au descris cu ajutorul informațiilor obținute de pe tăblițele informative; cunoștințele reactualizate au fost valorificate prin  completarea unui chestionar - joc;
Pe tot parcursul programului, copiii au învățat numeroase cântece și jocuri în limba germană.
Participanții au avut posibilitatea să aplice în contexte noi și să-și fixeze cunoștințele dobândite în cursul anului școlar, într-un cadru relaxant, plăcut.
Copiii au confecționat un Lapbook în care au desenat respectiv și-au notat, cunoștințele dobândite despre organele de simț și rolul acestora.
Această săptămână bogată în evenimente a luat repede sfârșit. Ca urmare a acestei prime experiențe putem spune că nu ne vom opri, urmând a le oferi elevilor noștri și alte activități interesante de petrecere a timpul liber în mod activ și creativ, susțin psihologii Crina și Alin Crețu.
 
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Tocmai s-au încheiat cursurile primei ediții a Școlii de vară „Sommerschule”.

















Sursa: https://www.ovidan.ro/?p=articles.details.17986


Gallery | Tocmai s-au încheiat cursurile primei ediții a Școlii de vară „Sommerschule”


https://www.ovidan.ro/?p=gallery.6.6356.view






Școală de vară la Liceul „Friedrich Schiller” din Oradea

Bucurie și relaxare la Școala de vară - © 

Foto: Crina Crețu









35 de elevi din clasele primare au participat la activitățile școlii de vară.


La Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” din Oradea, tocmai s-au încheiat cursurile primei ediții a Școlii de vară – „Sommerschule”. La eveniment au participat 35 de elevi din clasele primare, coordonați de cadrele didactice Ellenes Jakabffy Emese, Halász Katalin, Simona Nojea, Kötting Elena, împreună cu voluntara Xenia Bolschakow, venită din Germania în cadrul proiectului „Kulturweit – Freiwilligendienst”.
 
„Toate activitățile organizate au avut ca obiectiv dezvoltarea gândirii critice a elevilor, a inteligenței emoționale, precum și competențele de exprimare în limba germană în contexte/situații diverse, socializarea, munca în echipă și cooperarea. Acestea au avut loc atât în incinta școlii cât și în diverse locuri din oraș”, spune psihologul Crina Crețu.
 
Tema proiectului a fost „Die fünf Sinne – Cele cinci simțuri”, fiecăruia dintre ele corespunzându-i câte o zi a săptămânii.
 
Elevii au fost provocați să ia parte la activități care le-au „trezit”, activat, simțurile:
– pregătirea aluatului de turtă dulce, coacerea și consumarea produsului finit, au creat multă bună dispoziție și au demonstrat abilitățile celor implicați, la fel ca și relizarea unei salate de fructe;
 
– degustarea pe nevăzute, fiind legați la ochi cu o eșarfă, a presupus identificarea alimentelor cu ajutorul mirosului, ustului și simțului tactil;
 
– au urmat apoi două ateliere în cadrul cărora a fost important simțul auditiv; în cadrul primului dintre acestea, cel de meloterapiei, cu ajutorul diferitelor instrumente muzicale specifice oferite de psihologii Crina și Alin Crețu, copiii au fost încurajați să le încerce pentru a-și da seama ce sunete produc, apoi au urmat exemplul celor doi coordonatori fiind ei, pe rând, dirijorii „orchestrei” formate ad hoc; al doilea atelier a fost coordonat de profesorul Gebe Béla, care împreună cu participanții a interpretat diferite cântece.

 

Vizite

 
Activitățile care au avut loc în afara școlii au constat în:
 
– vizitarea tipografiei „Imprimeria de Vest” pentru a urmări etapelor de lucru în realizarea unei cărți;
 
– cunoașterea parcului din jurul Cetății Oradea și vizitarea muzeului acesteia; copiilor li s-a cerut să recunoască un copac cu ochii legați, folosind doar simțul tactil; după jocurile de recreere în parc au fost văzute expoziţiile: „Zestrea Minerală a Maramureşului” (61 de eşantioane minerale din minele din jurul oraşului Baia Mare), „Regina Maria, un veac de inspiraţie” (cărţi rare, cărţi poştale, fotografii, vestimentaţie şi accesorii de design, piese ţărăneşti sec. XIX –XX) și „Decenii de indiferenţă. Cetatea Oradea din pragul colapsului la măreţia de odinioară” (etapele reabilitării Palatului Princiar).
 
– explorarea Grădinii Zoologice din Oradea, unde elevii și-au identificat animalul preferat și l-au descris cu ajutorul informațiilor obținute de pe tăblițele informative; cunoștințele reactualizate au fost valorificate prin completarea unui chestionar – joc; Pe tot parcursul programului, copiii au învățat numeroase cântece și jocuri în limba germană.
 
Participanții au avut posibilitatea să aplice în contexte noi și să-și fixeze cunoștințele dobândite în cursul anului școlar, într-un cadru relaxant, plăcut.
 
Copiii au confecționat un Lapbook în care au desenat respectiv și-au notat cunoștințele dobândite despre organele de simț și rolul acestora.
 
„Această săptămână, bogată în evenimente, a luat repede sfârșit. Ca urmare a acestei prime experiențe, putem spune că nu ne vom opri, urmând a le oferi elevilor noștri și alte activități interesante de petrecere a timpul liber în mod activ și creativ”, a conchis psihologul Alin Crețu.







Sursa: http://www.bihon.ro/scoala-de-vara-la-liceul-friedrich-schiller-din-oradea/2288403

marți, 25 iunie 2019

Simpozionul Naţional cu tema: „Promovarea educației non - formale în școli prin proiecte educative și activități extracurriculare / extrașcolare şi Gala premiilor TopFormalis, Ediţia a VI-a - Participant cu lucrarea „Spiritul lui Eminescu, azi” Psiholog Alin CREȚU

Asociaţia pentru Educaţie şi Formare „TopFormalis” din Oradea a organizat Marţi, 25 iunie 2019, începând cu ora 16.00 la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Nr. 1, Oradea (Str. Roman Ciorogariu nr. 48), Simpozionul Naţional cu tema: „Promovarea educației non - formale în școli prin proiecte educative și activități extracurriculare / extrașcolare” şi Gala premiilor TopFormalis, Ediţia a VI-a.


 

 

vineri, 21 iunie 2019

Școala Internațională de Vară 2019

Asociaţia pentru Educatie si Formare "TopFormalis" din Oradea si partenerii săi implementează Proiectul "Şcoala altfel - campionii!", ediţia a VI-a, 2019. În cadrul acestui proiect, în perioada 8-31  iulie 2019 va fi organizată Şcoala Internaţională de Vară cu tema:
  • INTERNATIONAL SUMMER SCHOOL OF COOPERATION AND NON-FORMAL EDUCATION - modele de bună practică în implementarea activităţilor extracurriculare
În cadrul acestei Şcoli Internaţionale de Vară vor fi organizate 3 cursuri prezentate în detaliu în sub-paginile acestei postări.

Descriere generală:
Prin cursul internațional de vară pe care îl propunem ne dorim familiarizarea unui grup de 10 elevi și 10 cadre didactice cu specificul  activităţilor extracurriculare şi cu modul lor de organizare. Cu prilejul acestui eveniment, participanţii vor fi familiarizaţi atât cu modul de organizare al unei excursii / tabere, cât şi cu câteva elemente de conţinut care pot fi abordate cu acest prilej. La acest curs internațional ne propunem să abordăm o tematică generoasă ce ţine de educaţia non formală – condiţie fundamentală pentru asigurarea unei vieţi de calitate a individului. Concret, subiectele ce vor fi dezbătute cu ocazia acestui curs internațional de vară vor putea fi: globalizarea caracteristică ultimelor decenii, particularități specifice pedagogiei naționale, adaptarea permanentă la cerințele pieței forței de muncă, noțiuni recente de didactică generală, atitudini și valori patriotice autentice nationale si locale, tehnici specifice educației non - formale. La sugestia participanţilor şi în funcţie de formatorii disponibili, tematica poate fi extinsă şi cu alte subiecte din domeniul educaţiei non - formale. Formatori vor fi cadre didactice de specialitate / cadre didactice din cadrul Universităţii din Oradea. Responsabili pentru implementarea cu succes a activităţii vor fi reprezentanţii Asociaţiei pentru Educaţie şi Formare „TopFormalis” din Oradea şi ai Asociaţiei pentru promovarea cooperării în educație, APCE, Oradea, iar reuşita va fi dată de numărul de participanţi, cantitatea şi calitatea ideilor vehiculate.
 

https://sites.google.com/site/topformalisoradea/scoala-internationala-de-vara-2018

Simpozion Naţional şi Gala Premiilor TopFormalis 2019

Dragi colegi,
 
Asociaţia pentru Educaţie şi Formare "TopFormalis" din Oradea organizează marţi, 25 iunie 2019, începând cu ora 16.00 la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 Oradea (Str. Roman Ciorogariu nr. 48 Simpozionul Naţional cu tema:
  • PROMOVAREA EDUCAȚIEI NON-FORMALE ÎN ȘCOLI PRIN PROIECTE EDUCATIVE ȘI ACTIVITĂȚI EXTRACURRICULARE/EXTRAȘCOLARE
şi
  • GALA PREMIILOR TOPFORMALIS, ediţia a VI-a
Cele două evenimente se adresează participanţilor la concursul "Şcoala altfel - Campionii!", ediţia a VI-a, 2019, precum şi tuturor elevilor, profesorilor şi studenţilor interesaţi de problemele educaţiei non-formale în societatea contemporană, respectiv în implementarea modelelor de bună practică în domeniul activităţilor extracurriculare.Cele două activităţi fac parte din Proiectul !Şcoala altfel - campionii!", ediţia a VI-a, 2019, cod CAERI 326.

Cei care doresc să participe la Simpozionul Naţional menţionat sunt invitaţi ca până luni, 10 iunie 2019 să ne trimită un document Word conţinând rezumatul unei activităţi extracurriculare desfăşurate în unitatea de învăţământ de unde provin în limita a 150-200 cuvinte. Adresa de corespondenţă este topformalis@gmail.com

Informaţii suplimentare puteţi obţine de pe blogul http://topformalis.blogspot.ro sau direct de pe site-ul Asociaţiei pentru Educaţie şi Formare "TopFormalis" din Oradea, disponibil la adresa https://sites.google.com/site/topformalisoradea Butonul conţinând titlul activităţii menţionate - "Gala Premiilor TopFormalis".

Vă rugăm să diseminaţi evenimentul nostru către toţi colegii potenţial interesaţi!

VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG LA UN NOU EVENIMENT MARCA TOPFORMALIS!

Sursa: http://topformalis.blogspot.com/2019/06/simpozion-national-si-gala-premiilor.html

„Comoara cu povești”, la CSEI Tileagd - Copii speciali, pe „Insula dorințelor”

 






 
Compania teatrală independentă Trendart - Comoara cu povești din Oradea, printr-un gest nobil, le-a oferit, recent, elevilor de la CSEI Nr. 1, Tileagd, structură a CSEI „Orizont”, un spectacol caritabil, la invitația directorului adjunct Ervin Călinescu.

Piesa „Insula dorințelor” a stârnit ropote de aplauze din partea elevilor, producându-le și bucurii prin interactivitatea propusă de actori. În unele momente, copiii au fost invitați pe scenă alături de artiști, pentru a-i „ajuta”, iar în altele, personajele au coborât printre cei mici, stârnind discuții sau solicitând răspunsuri. Consolidarea cunoștințelor auditoriului a fost frecvent folosită de protagoniști, lucru încântător pentru elevi, cărora li s-au reîmprospătat scenele și personajele deja văzute, care se retrăgeau după cortină la epuizarea fiecăruia dintre roluri. Copiii au învățat că este bine să-i ajutăm pe cei de lângă noi, să fim buni și răbdători unul cu celălalt. Totodată, au aflat cum se bate la tobe, alături de cea mai simpatică maimuțică, dar au învățat și să danseze ca-n Africa. La final, Moly le-a pregătit copiilor și o surpriză, invitându-i să învețe „Dansul pinguinului”, alături de „Pingu”, un alt personaj din spectacol, îndrăgit de toți cei prezenți.

Muzica foarte cunoscută a avut mare priză la public, cu atât mai mult cu cât a făcut parte din repertoriul internațional, având însă textul în limba română, adaptat vârstei celor care ascultau. Decorul a fost unul inspirat, colorat foarte viu.

Personajele au prins viață prin jocul entuziast al actorilor: Nora Tiu - care a semnat și regia artistică, Loredana Ionaș, Eric Aron și Daniel Teszler. La succesul spectacolului au contribuit și Marius Aron - managerul trupei de teatru, Veres Laszlo - procesare sunet și Csuri Emese - scenografie păpuși și costume.

Buna dispoziție a fost starea în care s-au regăsit atât artiștii cât și elevii, respectiv cadrele didactice participante.

Trupa de teatru le-a mulțumit profesoarei Laura Petruț și psihologului Alin Crețu, pentru sprijinul oferit în buna desfășurare a spectacolului.



Sursa: https://www.crisana.ro/stiri/actualitate-2/comoara-cu-povesti-la-csei-tileagd-copii-speciali-pe-insula-dorintelor-169481.html

joi, 20 iunie 2019

Sărbătoarea IEI românești: 23 - 24.06.2019



Duminica 23 iunie 2019:
Tur de oras ghidat- “Legende si povesti de ziua IEI”
- Plecare Teatrul Regina Maria
- ora 17:00 limba romana, ghid atestat Emilia Gale
Formular de inscriere eveniment: https://forms.gle/3cw16ysn7PmUkt346

Luni 24 iunie 2019:

Expozitie “IA vie” Povestea iei mele.
Experienta magica a cusutului.
- Biblioteca Judeteana " Gheorghe Sincai" Oradea
- ora 11 -14

Incheiem evenimentul cu o hora in fata bibliotecii.
#IaOradea #OradeaCityTours #ProGuide #BibliotecaJudeteanaGheorgheSincai
- la Oradeacitytours.

Sursa: https://www.facebook.com/iaoradea/photos/a.1464647527162089/2052905791669590/?type=3

Tendinţe şi orientări în pedagogia contemporană din perspectivă non-formală - Participant Psiholog Alin CREȚU

Dragi colegi,
Asociaţia pentru Educaţie şi Formare "TopFormalis" din Oradea organizează cursul de vară cu tema:
  • TENDINŢE ŞI ORIENTĂRI ÎN PEDAGOGIA CONTEMPORANĂ DIN PERSPECTIVĂ NON-FORMALĂ
Activităţile de formare vor avea loc la Pensiunea „Casa Sebastian”.din  cadrul Mânăstirii „Sihăstria Putnei”, judeţul Suceava în perioada 28-31 Iulie 2019.


De asemenea, această activitate face parte din Şcoala Internaţională de Vară „International Summer School by Cooperation and Non-Formal Education” înscrisă în Proiectul „Şcoala altfel - Campionii”, ediţia a VI-a, 2019, CAERI 326.
  • Formatori - prof. Maria Pavelescu (Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava) / prof. Mircea Bpţog (Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” Oradea) / dr. Călin Sonea şi bioolog Carmen Dinescu (Direcţia de Sănătate Publică Bihor).
Scopul acestui program este reprezentat de formarea şi dezvoltarea competenţelor ztansversale ale cadrelor didactice prin utilizarea unor strategii specifice educaţiei non-formale.

Grupul-ţintă
al programului este contituit din 15-20 de elevi, studenți și cadre didactice care stidoază / predau în învăţământul preuniversitar

Termen limită de înscriere: 10 iulie 2019..

Informaţii suplimentare puteţi obţine de pe blogul http://topformalis.blogspot.ro sau direct de pe site-ul Asociaţiei pentru Educaţie şi Formare „TopFormalis” din Oradea, disponibil la adresa https://sites.google.com/site/topformalisoradea Butonul conţinând titlul activităţii menţionate - "Pedagogia -formalăi".

Vă rugăm să diseminaţi evenimentul nostru către toţi colegii potenţial interesaţi!

Vă aşteptăm cu drag la un nou eveniment marca TOPFORMALIS!


Sursa:
http://topformalis.blogspot.com/2019/06/tendinte-si-orientari-in-pedagogia.html

luni, 17 iunie 2019

Arta meta - comunicării în activitățile didactice și extradidactice - Lector invitat Psiholog Alin CREȚU

Asociaţia pentru Educaţie şi Formare „TopFormalis” din Oradea în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Caraş-Severin organizează cursul cu tema:
  • ARTA META-COMUNICĂRII ÎN ACTIVITĂŢILE DIDACTICE ŞI EXTRADIDACTICE
Evenimentul a avut loc în perioada 15-17 iunie 2019 la Pensiunea Baba Caia - localitatea Coronini, Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin.

Cursul a fost inclus în Oferta Educaţională a Casei Corpului Didactic Caraş-Severin avizată de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru anul şcolar 2018 / 2019 şi a fost finalizat cu obţinerea unei Adeverinţe însumând un total de 20 de ore de formare.

Cursul s-a adresat cadrelor
didactice interesate de problematica îmbunătăţirii calităţii procesului de învăţământ prin dezvoltarea / valorificarea abilităţilor de comunicare non-verbale şi para-verbale în cadrul activităţilor didactice şi extra-didactice.

  • Lector invitat: Psiholog Alin CREŢU, Oradea.










LISTA PARTICIPANŢILOR:

Actualizat - 14 iunie  2019
  1.  Blândul Valentin – Universitatea din Oradea;
  2.  Boţog Mircea – Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” Oradea;
  3.  Creţu Alin;
  4.  Creţu Crina;
  5.  Gavriş Christina – Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Bihor;
  6.  Goia Angela – Universitatea din Oradea;
  7.  Hatala Gyongy – Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Nr. 1 Oradea;
  8.  Henes Monica  - Şcoala Gimnazială „Ovidiu Drimba” Lugaşu de Jos;
  9.  Ignat Cristina – Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” Oradea;
10.  Lucaciu Gheorghe – Universitatea din Oradea;
11.  Lucaciu Simona – Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Oradea;
12.  Mihalache Anca – Şcoala Gimnazială „Szacsvay Imre” Oradea;
13.  Milotin Mirela – Liceul Teoretic „General Dragalina” Oraviţa;
14.  Nagy Ioana Alina – Şcoala Gimnazială Nr. 1 Tileagd;
15.  Negruţiu Maria – Şcoala Gimnazială Nr. 1 Tileagd;
16.  Olar Angela – Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Orizont”,, structura Tileagd;
17.  Oltean Simona Universitatea din Oradea;
18.  Urs Marcela – Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea;
19.  Varga Violeta – Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea;
20.  Vasi Angela Stela – Şcoala Gimnazială Nr. 1 Tileagd.

sâmbătă, 15 iunie 2019

Câteva mii de orădeni au asistat la spectacolele de video mapping din Piața Unirii

De Costel Demian
Reactualizat la:
Video-mapping-ul de sâmbătă seara a umplut Piata Unirii, orădenii și turiștii gustând din plin proiecțiile extinse în acest an și pe clădirile adiacente Palatului Vulturul Negru, cu ocazia Zilelor Internaționale Art Nouveau.

https://www.facebook.com/Bihon/videos/651136888722296/
https://www.facebook.com/Bihon/videos/1492931030849792/
https://www.facebook.com/Bihon/videos/2555028774508571/
https://www.facebook.com/Bihon/videos/311605723084263/

„Forme și simboluri ornamentale Art Nouveau în Oradea. Balustrade, uși și ferestre”, reprezintă tema aleasă pentru ediția 2019 a Zilei Art Nouveau.

Deși a avut o întârziere de circa 20 de minute, spectacolul din Piața Unirii a adunat un public numeros. Nu toți au fost însă impresionați de acrobațiile de pe Palatul Vulturul Negru și de imaginile proiectate. „Anul trecut parcă a fost un show mai complet, mai spectaculos. Mă așteptasm la mai mult, însă a fost frumos și acum”, a declarat unul dintre spectatori pentru Bihon.ro.
 
Doi turiști, trecuți de prima tinerețe, au gustat din plin spectacolul din Piața Unirii. „A fost foarte frumos! Toată Oradea este din ce în ce mai frumoasă, cu siguranță vom mai reveni în concedii aici”, au precizat aceștia.
 
Programul continuă și duminică, în timpul zilei fiind organizate tururi ghidate gratuite la imobile emblematice pentru patrimoniul local, iar seara este dedicată din nou reprezentațiilor de video mapping din Piața Unirii.

Duminică, 16 iunie
orele 12:00-18:00 Tururi ghidate gratuite „Ornamente interioare Art Nouveau. Balustrade, uși și ferestre.”
Traseul I cu pornire de la orele: 12:00, 14:00, 16:00 și 18:00 – limba română 12:30 și 16:30- limba maghiară
Traseul II: cu pornire de la orele: 12:30, 14:30, 16:30 și 18:30 – limba română respectiv 13:00 și 15:30- limba maghiară
* punct de plecare: Piața Unirii (statuia Regelui Ferdinand I).
ora 22:00 – Spectacol de lumini, sunet și acrobații pe clădiri – Piața Unirii, unde trei clădiri de pe aliniamentul Palatului Vulturul Negru vor fi animate și colorate pe parcursul proiecțiilor video.
 


Clădirile care vor fi vizitate în cadrul programelor de ghidaj gratuit:
 

TUR I
1. Casa Dr. Béla Konrád – interior
2. Camera de Comerț și Industrie - Compania de Apă Oradea – interior
3. Palatul Primăriei Oradea – interior
4. Palatul Sztarill – Hotel Astoria – interior
5. Casele Adorján – interior
6. Palatul Sonnenfeld – interior
 

TUR II
1. Palatul Füchsl – interior
2. Casa Markovits-Mathézer – interior
3. Casa Sonnenfeld – exterior
4. Hotel Parc – interior
5. Casa Poynár – interior
6. Vila Várna – interior
















Sursa: http://www.bihon.ro/cateva-mii-de-oradeni-au-asistat-la-spectacolele-de-video-maping-din-piata-unirii/2271113?fbclid=IwAR20puhw3cfcRwJerHQj40hHyy021MHW9so3fbUE1nPIrltPB4eXSTfLx40

marți, 11 iunie 2019

Proiectul cultural „Marionetele la școală” - Participant Psiholog Alin CREȚU

Elevii C.S.E.I. „Orizont" însoțiți de doamna director adjunct, profesor psihopedagog Sanda Turcuș și doamna profesor psihopedagog Denes Melinda și cei ai structurii sale, C.S.E.I. Nr. 1, Tileagd, asistați de dl profesor psihopedagog Alin Crețu, au participat marți,11.06.2019, la o activitate de mânuire a marionetelor.

„Profesorii"-actori ai Teatrului „Arcadia"  (Florian Silaghi și Zentania Lupșe), împreună cu psiholog Claudia Bacter, au fost foarte mulțumiți de cursanții lor, care și-au ales fiecare păpușa preferată. Aceștia și-au însușit foarte repede tehnicile vocale și de mânuire a personajelor, lucrând în perechi. După ce toți au trecut prin culise spre scenă, pentru a repeta, au creat un spectacol spontan în decorul ales de ei. Scenariul a fost notat de către unul dintre profesioniști. L-au repetat, fiind aplaudați de spectatori.
Entuziasmul a fost nota dominantă a reprezentației.
După terminarea evenimentului, toată lumea a dansat și a cântat, fiind convinsă că arta reușește să pună în lumină și să atingă zone ale sufletului nostru despre care altfel, nici nu am ști că există, după cum susține dl psiholog Alin Crețu.
 
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Marionetele la școală”.

Pentru mai multe poze click aici

Sursa: https://www.ovidan.ro/?p=articles.details.17907

Gallery | „Marionetele la școală”


https://www.ovidan.ro/?p=gallery.6.6333.view