marți, 11 decembrie 2018

Proiectul de caritate și voluntariat „Petale-n vânt”, ediţia a IV-a, Coordonator la C.S.E.I. Nr. 1, Tileagd psiholog Alin CREȚU

Proiectul educaţional de caritate și voluntariat „Petale-n vânt", înscris în CAEN 2018/2019 urmărește realizarea unor acțiuni de cunoaștere pragmatico-experimentalo-tactilă, organizate, sub forma unor ateliere de lucru, în vederea confecționării unor produse handmade prin diferite tehnici, cu scopul de a oferi sprijin financiar unei instituții social-comunitare și de a promova necesitatea ȋnțelegerii modului pragmatic de abordare a educației nonformale.

Organizatorul proiectului este Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian" din Zalău. În cadrul proiectului, obiectivele propuse sunt:
să ofere elevilor participanți o variantă recreativă și educativă de a petrece timpul liber, dezvoltându-le spiritul artistic și critic;
să orienteze elevii spre activități sociale și de colectiv, pledând pentru petrecerea timpului în aer liber și îndepărtându-i de activitățile de tip ,,indoor";
să fie o formă de apreciere a celor care își dedică timpul liber ajutorării altora;
prin participarea directă, să ofere participanților ocazia de a socializa și de a se forma ca echipă puternică, în vederea realizării unor noi ediții/ediții ulterioare ale proiectului.
Proiectul se adresează elevilor din învățământul preuniversitar (ciclurile primar, gimnazial și liceal) din unitățile de învățământ partenere.  În perioada ianuarie-februarie 2019, va avea loc prima etapă de calificare și de selecție.
Activitățile programate în această ediție sunt: Târgul de Crăciun și/sau de Paști; Simpozionul; Concursul național;
Sunt parteneri în proiect 87 de instituții de învățământ din 16 județe, astfel: Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Ialomița, Iași, Maramureș, Neamț, Suceava, Satu-Mare, Sălaj.
Pentru Târgul de Crăciun, elevii C.S.E.I. Nr. 1, Tileagd, structură a C.S.E.I. „Orizont", coordonați de prof. psihoped. Alin Crețu, care a pus la dispoziție materialele necesare, au realizat obiecte handmade vândute în cadrul expoziției-târg din localitate.
De asemenea, elevi ai Liceului Teoretic German „Friedrich Schiller" Oradea, sub coordonarea prof. consilier școlar Crina Crețu, și elevi ai Liceului cu Program Sportiv „Bihorul", coordonați de prof. Simona Zau, au fost extrem de harnici, participând în cadrul atelierelor de confecționare a decorațiunilor și obiectelor de Crăciun. Acestea au avut un real succes în cadrul târgurilor caritabile de Crăciun, în cadrul școlilor. Sumele obținute urmează a fi direcționate către beneficiarul direct asumat prin proiect, în cadrul Conferinței de închidere. 
 
Psiholog Alin Crețu 
 
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: „Petale-n vânt”, ediţia a IV-a

Pentru mai multe poze click aici







Sursa: https://www.ovidan.ro/?p=articles.details.17348

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu