marți, 11 decembrie 2018

Gala Voluntarilor Uniunii Femeilor Bihor Oradea, 2018 - Premiat Psiholog Alin CREȚU

,,Sufletul nostru se topește în inimile celor pe care îi ajutăm”
Uniunea Femeilor Bihor Oradea, a cărei președintă de onoare este d-na ing. Miorița Săteanu - Cetățean de Onoare al Municipiului Oradea și membră a Parlamentului Seniorilor României, și-a premiat voluntarii pentru implicarea, dedicarea şi pasiunea acestora, în asumarea și îndeplinirea misiunilor sociale de care județul Bihor are atâta nevoie.

Activitatea a avut loc în eleganta sală mare a Primăriei Oradea, potrivită pentru un eveniment de o asemenea anvergură, unde au fost aplaudați cei care prin exemplul personal au susținut mișcarea de voluntariat.
În deschiderea evenimentului, Corul „General Traian Moșoiu" a interpretat mai multe colinde.
U.F.B.O., care în acest an a împlinit 25 de ani în activități, a dorit să salute eforturile membrilor și partenerilor, precum și inițiative și atitudini civice personale în mai multe domenii: educațional, cultural, social, sănătate și mediu.
S-a subliniat că este necesar să se continue alocarea de resurse, să se extindă conștientizarea și eliminarea stigmatizării, precum și exprimarea solidarității cu persoanele care trăiesc în condiții improprii.
Cu prilejul galei, voluntarii și organizația au avut ocazia de a celebra munca lor în folosul celorlalți, de a împărtăși valorile voluntariatului și de a le promova în cadrul comunității locale.
S-a subliniat faptul că activităţile au fost făcute cu entuziasm şi cu drag din dorinţa de a aduce o schimbare pozitivă în comunitate. A fost reliefată umanitatea şi bunăvoinţa între oameni, deoarece singurul lucru care ne poate schimba este bunătatea, simplă, trăită cu emoții şi oferită fără prea multe aşteptări.
Angela Pop, președinta U.F.B.O., a precizat: „În fiecare an, gala oferă o binemeritată recunoaştere publică a oamenilor care dăruiesc în mod constant din timpul, energia, talentul, cunoștințele și abilitățile lor în folosul altora, aducând astfel o schimbare pozitivă și un impact de durată în construirea unei comunități mai bune. Este, pur şi simplu, o altă faţă a judeţului Bihor, pe care am ales să o facem cunoscută pentru a le arăta oamenilor câte lucruri bune se întâmplă zilnic lângă ei. Avem convingerea că vom continua şi în 2019 activităţile de voluntariat, poate, la o scară mai mare ca până acum. Mulţumirile noastre se îndreaptă şi către mass-media locală, care ne-a susţinut de-a lungul anilor".
Printre premiați s-au numărat: cântăreața de muzică populară Florica Zaha, bibliotecar Delia Pantea, psiholog Alin Crețu, profesor Manuela Clinte, profesor Claudia Pantea, profesor Otilia Filip, profesor Nicoleta Maghiar și poeta Teodora Coloja.
Psihologul Alin Crețu a spus: „Forma o dă U.F.B.O., iar fondul îl reprezintă oamenii. Calitatea de membru al U.F.B.O. mi-a oferit ocazia de a cunoaște mulți oameni, de a vedea cum trăiesc și de a afla direct de la ei modalitatea cea mai bună în care pot fi ajutați. Am putut participa în calitate de expert la evenimentele organizate în parteneriate, ca de exemplu la: Conferința L.G.B.T.I.Q. de la Berlin, Germania - unde am reprezentat România, la Proiectul Internațional Green Network România - de ecologizare a malurilor Râului Crișul Repede și Cursul pentru voluntari de îngrijiri paliative din localitatea Tăut". Sufletul nostru se topește în inimile celor pe care îi ajutăm; acei oameni rămân astfel amprentați cu bunăvoință. Putem transmite cunoștințele de specialitate și informațiile și fără tehnologie, lucru care reprezintă un imens avantaj, deoarece nu peste tot există echipamentul specific necesar. Psihodrama mă ajută foarte mult, în acest sens. Fiecare persoană din organizație este o resursă foarte importantă, fiecare este valoros în felul său și poate tocmai de aceea a venit momentul să ne gândim a scrie o carte despre U.F.B.O., care să cuprindă lucrurile pe care le facem, motivațiile pe care le avem și experiențele dobândite. Poate fi o temă de reflecție".
În încheierea galei, participanții au interpretat mai multe colinde. 
 
Psiholog Alin Crețu
 
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: ,,Sufletul nostru se topește în inimile celor pe care îi ajutăm”

Pentru mai multe poze click aici







Sursa:https://www.ovidan.ro/?p=articles.details.17342

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu