joi, 22 septembrie 2016

Cursul de clovni ,,Prieteni pentru un zâmbet” - Psiholog Alin CREȚU / Educație non - formală / Psihodramă / Voluntariat

De curând (în 22.09.2016) s-a încheiat un nou curs pentru clovni „Prieteni pentru un zâmbet", organizat de Asociația Caritas Eparhial Oradea.

Trupa cu același nume a căutat voluntari care doreau să aducă bucurie copiilor internați la Spitalul Clinic ,,Gavril Curteanu" din Oradea. Acesta a avut cinci module, pe parcursul a două săptămâni la finalul cărora absolvenții au susținut un examen.
De la profesorii lor, participanții au învățat: cum să modeleze baloane, cum să se transforme cu ajutorul machiajului în clovni, jocuri, trucuri, mișcare scenică și cum să le vorbească copiilor internați în spital pentru a le putea aduce un zâmbet pe chip.
Una dintre cerințe a fost ca vârsta minimă a cursanților să fie de 14 ani. Înscrierile s-au făcut la coordonatoarea voluntarilor Alessandra Crovasce respectiv la voluntara Cristina Todorean.
Pentru ca participanții să înțeleagă mai bine cum să intre în rezonanță și cum să relaționeze cu micii bolnavi din spital atunci când intră la ei în calitate de clovni, dar și pentru a învăța să își stăpânească emoțiile, a fost solicitat psihologul Alin Crețu, absolvent al aceluiași curs în urmă cu mai mulți ani. Demonstrațiile practice în primul rând, împărtășirea experienței de clovn voluntar și răspunsurile la obiect date multiplelor întrebări le-au risipit tinerilor și ultimele urme de îndoială legate de viitoarea lor carieră.
 
Alin Crețu
 
 
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ,,Prieteni pentru un zâmbet”.

Pentru mai multe poze click aici








Sursa: http://ovidan.ro/?p=articles.details.13994

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu