duminică, 7 septembrie 2014

Ingrediente nocive din produsele de machiaj

Siguranta bebelusului nostru este singurul lucru pe care il avem in minte in timpul sarcinii. Stim ca produsele de machiaj sunt nerecomandate in sarcina si totusi, suntem femei si vrem sa ne pastram frumusetea si ingrijirea pentru cei din jurul nostru si pentru noi insine.
Haide sa vedem ce ar trebui sa evitam in timpul sarcinii din produsele de machiat. Care sunt fondurile de ten, rujurile sau rimelurile care trebuie ocolite?
Ai spus deja la revedere vinului, biftecului tartar si maionezei si asta fara sa iti faci prea multe probleme. Dar sa petreci urmatoarele noua luni fara pic de machiaj, pare intr-adevar un obstacol de netrecut.
Nici nu trebuie! Tot ceea ce ai de facut este sa treci in revista produsele tale de machiaj, sa vezi ce contin si sa le elimini pe cele care au in compozitie substante periculoase. Apoi va trebui sa faci un raid prin magazinele cu produse de machiaj pentru a-ti completa trusa cu produse bazate pe ingrediente naturale.
Adio parabeni si arome
Iti sugeram sa eviti produsele care contin parabeni si arome. Parabenii sunt folositi pe scara larga pentru conservarea produselor cosmetice si au fost indentificate legaturi intre acestia si malformatii congenitale ale bebelusilor, avort spontan si probleme de reproducere. Mai mult, afecteaza nivelului estrogenului si favorizeaza cresterea tumorilor canceroase.
Parfumul produselor cosmetice ascunde deseori o categorie de chimicale numita ftalati. Acestia perturba sistemele hormonale si pot provoca daune în timpul perioadelor critice de dezvoltare ale fatului. De asemenea, poarta un risc crescut de aparitie a problemelor de reproducere atat la femei, cat si la barbati.
Coloranti artificiali? Mai bine nu.
Colorantii artificiali sunt suspecti. Citeste cu atentie eticheta rujului de buze (mai ales cel rosu intens), care este foarte probabil sa contina coloranti nocivi (cum ar fi Red Nr. 28 Aluminum Lake). Mai bine apeleaza la un gloss incolor sau la o culoare pala. Rujul de buze poate contine plumb, deci mare atentie.
Rimelul
Atentie chiar si la rimel. Desi este aplicat doar pe gene, acesta contine de multe ori un cocktail de substante daunatoare care pot ajunge in organismul mamei. Verifica sa nu contina urmatoarele substante: diazolidinyl urea (care elibereaza formaldehida) sau saruri fenilmercurice (acetat sau nitrat), compuși ai mercurului.
Fara imprumuturi!
Oricat de buna prietena esti cu cineva, abtine-te sa ii imprumuti sau sa iei de la ea produse de machiaj. In perioada sarcinii trebuie sa reduci la minim riscul de infectii, asa ca trebuie sa iti controlezi riguros igiena. Mai mult, verifica termenele de valabilitate ale produselor tale de machiaj. Ce a iesit din perioada de valabilitate arunca fara nici un pic de regret, indiferent de cati bani ai dat pe acel produs. Copilul tau este cu mult mai pretios!

Sursa: http://www.suntgravida.ro/sarcina/silueta-ingrijire/ingrediente-nocive-din-produsele-de-machiaj-5322

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu