miercuri, 28 mai 2014

Fwd: Inscriere pentru cursul de "Formare in Psihoterapia Copilului"

Teorii, metode şi tehnici în psihoterapia individuală a copilului şi adolescentului de natură sistemic fundamentată şi integrativă

Psihoterapia copiluluiNatura activităţii: curs de formare profesională continuă.
Numărul de ore: 150.
Numărul de credite acordate CPR:  în curs de acreditare pentru 2014.
Psihoterapeuţi formatori: Dr.Školka Enikő – psihoterapeut şi formator-supervizor în psihoterapia sistemică de cuplu şi familie (ATF-PF, Miercurea-Ciuc, treapta de specializare – principal); hipno-psihoterapeut ericksonian (Asociaţia Română de Hipnoză Clinică, Relaxare şi Terapii Ericksoniene, Iaşi, treapta de specializare – specialist); psihoterapeut şi formator-supervizor în psihoterapia centrată pe persoană de orientare focusing pentru copii, adolescenţi şi adulţi, (SGGT-Elveţia); licenţe în: 1. psihopedagogie specială; 2. psihologie, (cod personal CPR: 01942)  respectiv Orbán Mária – psihoterapeut; psiholog principal în psihoterapie sistemică familială, formator-supervizor al ATF-PF, asistent psihodramă (SPJLM), formator în formare psihodramă copii şi adolescenţi (MIPE-Ungaria); psihoterapeut centrat pe persoană de orientare focusing şi formator în focusing copii/adulţi (SGGT-Elveţia)
Obiective: aprofundarea cunoştinţelor participanţilor în sfera psihoterapiei individuale a copilului şi adolescentului, incluzând: cunoaşterea principalelor teorii psihoterapeutice din domeniu (teoria centrată pe client, teoria sistemică, teoria psihodinamică, cognitiv-comportamentală, jungiană, psihodramă) şi a particularităţilor realizării contactului şi contractului cu această categorie de clienţi; cunoaşterea implicaţiilor etice ale muncii cu copilul şi adolescentul, a modalităţilor de lucru cu persoanele semnificative adulte ale acestora; însuşirea unor tehnici speciale de evaluare, intervenţie şi de monitorizare a evoluţiei procesului terapeutic şi de încheiere a acestuia; dobândirea unei mai profunde autocunoaşteri respectiv facilitarea dezvoltării personale a terapeutului în sfera muncii cu copiii şi adolescenţii în vederea creşterii şanselor creării de către specialist a unei relaţii terapeutice adecvate nevoilor copilului.
Formarea se desfăşoară în limba română. (La cerere formatoarele desfăşoară activitatea şi în limba maghiară).Participanţi potenţialiI. psihoterapeuţi sistemici de cuplu şi familie (practicanţi autonomi, sub supervizare, participanţi la formare). II. psihoterapeuţi, consilieri psihologici, medici, psihologi, psihopedagogi, asistenţi sociali (în condiţiile în care parcurg în prealabil un workshop de 20 de ore privind paradigma sistemică (conceptele, teorii, principii) şi aspecte privind funcţionarea familiilor cu copii.
Data propusă pentru începerea activităţii: 11 Mai 2014 (dată care se poate schimba în funcţie de ritmul de construcţie a grupului, ritm cu care secretariatul va ţine la curent potenţialii participanţi, bilunar).
Numărul de participanţi: 20-22 de persoane. Înscrierile se vor face în ordinea cronologică a anunţării participării.
Numărul de persoane actualmente înscrise: 15. La acest grup au prioritate participanţii sau absolvenţii formării complementare în psihoterapie sistemică de cuplu şi familie
Costul formării: 5 EUR/oră de formare (sau corespondentul în lei la cursul valutar al zilei). Plata se realizează cu ocazia fiecărui modul de formare, la locul în care se desfăşoară formarea. Aceasta se efectuează integral şi pentru orele absentate.
Calendarul activităţilor: întâlniri de lucru lunare a câte 10 ore – echivalentul unui modul – (ora de formare este echivalentul a 45 de minute calculate în timp real) desfăşurate într-o singură zi, de regulă Sâmbătă sau Duminică (de ex. de la 9-18 sau 10-19, cu pauză de masă de o oră).
Datele se stabilesc de comun acord cu membrii grupul, cu ocazia primei întâlniri de lucru.
Structura formării: va exista o combinaţie între: 1/3: teorie, conceptualizare de caz, analiza cazuisticii formatoarelor şi a participanţilor; 2/3: exersare de microabilităţi, problematizări frontale şi în grupuri mici, autocunoaştere/ dezvoltare personală.
Reglementarea absenţelor: se poate lipsi un număr de maximum 30 de ore din întreaga durată a cursului. Un număr mai mare de absenţe nu permite continuarea formării, respectiv obţinerea certificatului de participare.
Interviu de selecţie: interviu individual de 45 de minute, privind maturitatea, motivaţia, expectaţiile, întrebările candidatului. Sunt invitaţi doar acele persoane la interviul de selecţie care nu participă deja la formări de altă natură cu oricare dintre cele două formatoare. Taxă de interviu: 50 Ron. Programările pentru interviu se vor realiza prin e-mail, pe baza unei înţelegeri prealabile cu fiecare participant.
Notă: din cele 150 de ore se recunosc un număr de 30 de ore de participare la workshop-uri/conferinţe în psihoterapia sistemică de cuplu şi familie în contul celor 80 de ore care fac parte din curriculumul de formare al ATF-PF.
Informaţii suplimentare, înscriere la dra secretară MIHÁLY Orsolya, e-mail: psi.quest.info@gmail.com, tel: 0755 – 242763 (L-V: 08-12).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu