marți, 30 iulie 2013

AL IV-LEA CONGRES DE PSIHIATRIE A COPILULUI ŞI ADOLESCENTULUI Bucureşti, Crystal Palace Ballroom, 4-7 septembrie 2013

Dragi colegi,

Asociatia Romana de Psihiatria Copilului si Adolescentului are onoarea de a va invita la a X-a Conferinta Nationala de Sanatate Mintala a Copilului si Adolescentului si al IV-lea Congres de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului - cu participare internationala care vor avea loc in perioada 4-7 septembrie 2013 in Bucuresti.
Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 450 de milioane de oameni din intreaga lume sufera de boli psihice si mult mai multi au acuze legate de sanatatea mintala. In anii 2000 statisticile aratau ca 1 din 10 copii intampina dificultati datorate problemelor de sanatate mintala. Acestea sunt motivele care stau la baza miscarii la nivel international pentru imbunatatire politicilor publice si a serviciilor pentru sanatate mintala disponibile pentru copii si familiile in care regasim aceasta patologie.
Avand o traditie de peste 10 ani, cu desfasurare in diferite locatii din tara, printre care Cluj-Napoca, Bistrita-Nasaud, Iasi si Bucuresti, un mare numar de participanti in fiecare an, cat si lectori de marca din tara si strainatate, congresele si conferintele de sanatatea mintala a copilului si adolescentului isi propun structurarea retelei nationale de sanatate mintala prin crearea de punti intre specialisti, cadrele legislative si familiile impovarate de acesta suferinta.
La evenimentul din acest an ne propunem:
  • continuarea eforturilor de structurare a retelei de sanatate mintala in Bucuresti;
  • structurarea retelei nationale de sanatate mintala;
  • sa mentinem si chair sa imbunatatim standardele cu care publicul de specialitate a fost obisnuit prin invitatrea unui numar mare de vorbitori locali si internationali atat din domeniul sanatatii mintale - psihiatri, psihologi, psihoterapeuti dar si din randul profesiilor asociate - pediatri, neurologi, medici de familie, asistenti sociali, cadre didactice.
In speranta ca ne vom intalni in numar cat mai mare, va dorim o vara frumoasa si mult succes!
Presedinte ARPCAPA
Dr. Laura Mateescu
Presedinte onorific ARPCAPA
Dr. Iuliana Dobrescu

Sursa: http://www.congrespsihiatriecopii.ro/2013/content.php?welcome

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu