duminică, 20 mai 2012

07 - 14.02.2012 - Proiectul „Marriage Week” / „Săptămâna Căsătoriei” - Au învățat despre importanța căsătoriei (Articol publicat în ziarul „Crișana” din 09.02.2012) / 7 aprilie - Ziua mondială a Sănătății

Activitate desfășurată în 09.02.2012
 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 În 1948, prima Adunare Mondială a Sănătăţii a preconizat o "Zi Mondială a Sănătăţii" pentru a marca fondarea  Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Din 1950, Ziua Mondială a Sănătăţii este celebrată în fiecare an pe 7 aprilie, pe o temă care evidenţiază un domeniu prioritar pentru OMS.
Ziua Mondială a Sănătăţii este o oportunitate pentru întreaga lume de a se concentra asupra unei probleme majore de sănătate publică la nivel global.

În acest an, 2012,  Ziua Mondială a Sănătăţii are ca temă sănătatea persoanelor vârstnice.
  Scopul ZMS - 2012 este:
Implicarea autorităţilor responsabile – de la decidenţi până la politicieni, precum şi a membrilor societăţii, vârstnici dar şi tineri, pentru a  ajuta la protejarea şi îmbunătăţirea stării de sănătate o dată cu îmbătrânirea şi acţiona în scopul creării unei societăţi care apreciază şi recunoaşte vârstnicii ca fiind resurse valoroase şi susţine participarea lor deplină în societate;
Mesajele importante sunt:

- Vârstnicii reprezintă membrii valoroşi ai societăţii şi trebuie trataţi ca atare. Combaterea discriminării de vârstă este apanajul societaţilor avansate. 
- Comunităţile care acordă aprecierea cuvenită vârstnicilor şi încurajază participarea lor activă la viaţa socială sunt mai bine pregătite pentru încercările viitorului
- Sistemele de sănătate trebuie adaptate nevoilor unei populaţii vârstnice în continuă creştere. Prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos pe tot parcursul întregii vieţi, puteţi avea o bătrâneţe activă, sănătoasă şi fericită.

Problematica acestei zile a fost prezentată în 3 interviuri (media locala):
  • La Antena 1 - invitați Miorița Săteanu și reprezentanta Direcției de Sănătate Publică Bihor Adina Lazăr.
  • La Radio Maria - invitată Miorița Săteanu președinta Uniunii Femeilor Bihor
  • La Radio Transilvania - invitați Miorița Săteanu și reprezentanta Direcției de Sănătate Publică Bihor Adina Lazăr.
  • Alte evenimente care a avut loc cu aceasta ocazie au fost 2 seminare părinți - copii la  Centrul de Îngrijire de Zi din Oradea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu