marți, 2 iulie 2019

Despre tabăra pițigoilor A venit vacanţa mare! - Specialist invitat Psiholog Alin CREȚU

A venit vacanţa mare!
,,Ce dor ne-a fost de ea", spun copiii din tabăra de zi ,,Ceata lui Piţigoi" care în decursul anului şcolar 2018/ 2019 au desfăşurat activităţi în Orăşelul copiilor.

„Piţigoii" au aşteptat vacanţa mare şi sunt fericiţi că vor continua activităţile în tabăra de vară programată pentru perioada 2 - 27 iulie 2019.
Proiectul este derulat de 11ani, consecutiv, și considerăm că rezultatele scontate si aprecierile copiilor, ale părinţilor și cadrelor didactice implicate justifică necesitatea și oportunitatea continuării acestui proiect și în vacanţa de vară a anului 2019.
Intenţia organizării taberei a fost de a socializa elevii de la unităţile de învățământ din cartierelor apropiate de zona Rogerius, precum și a elevilor proveniţi din diferite oraşe sau ţări care sunt în vacanţă la rudele sau bunicii lor, care au domiciliul în Oradea.
Dar, în special, intenţia noastră este ca aceşti elevi rămaşi singuri acasă în perioada de vacanţă, să nu fie cooptaţi în diferite grupuri, să vagabondeze pe străzi sau să petreacă toată ziua în faţa calculatorului sau a televizorului, vizionând filme cu acţiuni nerecomandate sau interzise elevilor.
Programul taberei oferă foarte multe surprize  prin  activităţile de educaţie şi formare a atitudinilor și a comportamentului individual și colectiv, la care se adaugă activităţi ocupaţionale, de dezvoltare a abilităților, de creaţie, de educație sanitară, de educație împotriva violenței şi multe momente cultural-artistice.  
,,Piţigoii" au dedicat o zi specială sărbătoririi Zilei Drapelului Naţional al României, cu  recitări din poezii specifice: ,,Trei culori", de Borcea Aurel, ,,Trei culori", de Ciprian Porumbescu, ,,Trei culori", de Grigore Vieru. O scurtă istorie a evoluţiei Drapelului Național a fost prezentată de prof Doina Iliescu, încheiată cu melodia pe versurile poeziei ,,Trei culori".
Participanții împreună cu voluntarii au confecționat drapele din hârtie colorată cu care au împodobit atelierul de creaţie, sub îndrumarea directorului de tabără, doamna prof Ecaterina Grecu.
În cadrul educației de prevenire a violenţei, Anca Tuduce, reprezentant al Inspectoratului de Poliţie al Judetului Bihor, a prezentat măsurile şi instrucţiunile pe care ,,piţigoii" trebuie să le respecte permanent pentru a nu deveni victime ale agresorilor.
Temele care vor fi abordate în următoarea perioadă se referă la abitităţi si creaţii sub diferite tehnici, activități coordonate de prof. Haș Rodica și Indrie Mariana de la C.S.E.I Nr. 1 Oradea. Prin doamna Carmen Dinescu, din partea Direcției de Sănătate Publică, se vor prezenta temele: educaţia privind igiena corporală și vestimentară şi prevenirea îmbolnăvirilor. Tot în programul taberei mai sunt cuprinse intâlniri cu prof Paszmany Nicoleta, prof. psiholog Alin Creţu  și cu artistul plastic prof. Eugenia Drăgoi. Inițierea în tainele jocului de șah este coordonată de maestrul emerit prof. Mile Ioan, în fiecare zi de marți, de la ora 16.00.
Programul taberei este susţinut într-un cadru ocupaţional, coordonat de către cadre didactice voluntare, care dau dovadă de o puternică dăruire și înţelegere a vârstei copilăriei, susține doamna inginer Miorița Săteanu, coordonator de proiect.

Sursa: https://www.ovidan.ro/?p=articles.details.17965

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu