marți, 9 iulie 2019

Activități interesante pentru copii, în perioada vacanței - Tabăra „Ceata lui Pițigoi” - Invitat Psiholog Alin CREȚU



Pe toată perioada vacanței de vară, școlarii și preșcolarii au posibilitatea să participe la o serie de activități interesante în Tabăra de vară „Ceata lui Pițigoi”, care se desfășoară în perioada 2-27 iulie 2019, în Orășelul Copiilor din Oradea.  

„Ce dor ne-a fost de vacanța mare!”, spun, într-un glas, copiii care au participat până acum la Tabăra de zi „Ceata lui Pițigoi”, fericiți că se pot întâlni, din nou, în prietenosul spațiu oferit de Orășelul Copiilor. Sunt școlari și preșcolari care, pe parcursul anului școlar 2018/2019, au luat parte la activități, în cadrul acestei tabere.

„Tabăra Ceata lui Pițigoi se desfășoară în perioada 2-27 iulie 2019. Proiectul se derulează de 11 ani consecutiv. Considerăm că rezultatele obținute și aprecierile venite din partea copiilor, părinţilor și a cadrelor didactice implicate justifică necesitatea și oportunitatea continuării acestui proiect și în vacanţă de vară din acest an”, explică Miorița Săteanu, coordonatoarea proiectului. Potrivit interlocutoarei noastre, scopul organizării taberei este de a-i ajuta să socializeze atât pe elevii din Oradea, cât și pe cei care vin în Oradea din alte orașe sau ţări, dar care se află, aici, în vacanţă, la rude sau bunici.

În cadrul programului, se derulează o serie de activități interesante de educaţie şi formare a aptitudinilor, a comportamentului individual și în colectivitate, la care se adaugă activităţi ocupaţionale, de dezvoltare a abilităților, activități de creaţie, de educație sanitară, de educație împotriva violenței, precum şi activități cultural-artistice.  

„În principal, intenția noastră este ca elevii rămași singuri acasă, în perioada vacanței de vară, să aibă parte de un program instructiv-educativ și de divertisment plăcut, pentru a nu fi cooptați în tot felul de grupuri, să nu vagabondeze pe străzi și nici să nu stea toată ziua în fața tabletei sau a televizorului”, a menționat coordonatoarea proiectului. Nu demult, „piţigoii” au sărbătorit Ziua Drapelului Naţional al României printr-un program special, din care nu au lipsit poeziile specifice evenimentului. Despre semnificația acestui simbol a vorbit, atunci, prof. Doina Iliescu, care a făcut și o scurtă trecere în revistă a istoriei Drapelului Național.

Totodată, copiii au confecționat, împreună cu voluntarii, drapele din hârtie colorată, pe care le-au folosit ulterior, pentru a da un plus de culoare atelierului de creație, sub îndrumarea profesoarei Ecaterina Grecu, directoarea taberei.

La fel de interesantă a fost și activitatea de prevenire și combatere a violenței, prilej cu care Anca Tuduce, agent şef-adjunct în cadrul Inspectoratului de Poliţie Bihor, i-a învățat pe participanții la tabără ce trebuie să facă pentru a nu deveni victime ale agresorilor.

Nu în ultimul rând, în fiecare zi de marți, de la ora 16.00, se desfășoară, gratuit, activitatea de inițiere în ramura sportivă șah, coordonată de prof. emerit Ioan Mile.

„Temele ce vor fi abordate în următoarea perioadă se centrează pe deprinderea unor abilități practice pentru copii, urmărind realizarea unor creații prin diferite tehnici. Aceste activități sunt coordonate de profesoarele Rodica Has și Mariana Indrie. De asemenea, Carmen Dinescu, de la Direcția de Sănătate Publică, va prezenta teme legate de educația privind igiena corporală și vestimentară, dar și ce trebuie să facem pentru a preveni îmbolnăvirile”, a precizat coordonatoarea proiectului.

Miorița Săteanu a menționat că programul taberei va cuprinde și întâlniri cu prof. Nicoleta Paszmany, prof.  psiholog dr. Alin Creţu și cu artistul plastic, prof. Eugenia Drăgoi.

Participarea la tabără și toate activităţile se derulează gratuit, iar cadrele didactice pensionare și coordonatorul proiectului s-au oferit voluntar să lucreze cu „piţigoii”, sub îndrumarea directorului de tabără, prof. Ecaterina Grecu.

Înscrieri se pot face la telefon: 0740-811.670, prof. Ecaterina Grecu sau la 0770-140.956, Miorița Săteanu Mioriţa, coordonator proiect.


Sursa: 
https://www.crisana.ro/stiri/educa-ie-6/activitati-interesante-pentru-copii-in-perioada-vacantei-tabara-ceata-lui-pitigoi-169773.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu