marți, 27 noiembrie 2018

Voluntarii au igienizat județul Bihor - coordonator / participant psiholog Alin CREȚU

Voluntarii au igienizat județul Bihor

De Simona Drimbău

În perioada 31 octombrie – 2 noiembrie a avut loc o acțiune de curățare a județului Bihor, respectiv în Oradea și comuna Tileagd. 

Această inițiativă, Green Network Romania, a fost organizată de Uniunea Femeilor din Bihor, prin vicepreședinta Departamentului de tineret, ing. Georgies Hajnalka Annamaria, împreună cu președinta Ana Pop, președinta onorifică Miorița Săteanu și psihologul dr. Alin Crețu. Proiectul Green Network Romania s-a desfășurat în 3 locații din România: Oradea, Arad și Comănești.
„Scopul nostru prin această campanie a fost să tragem un semnal de alarmă în vederea rezolvării ambalajelor de băuturi, ca pet-uri, doze etc. Acestea ar trebui colectate selectiv și returnate într-un cadru legal, aşa cum se procedează deja în majoritatea statelor UE”, spune Georgies Hajnalka Annamaria.
 
 Obiectivul principal al acțiunii din Oradea a fost colectarea deșeurilor abandonate, din județ și de-a lungul Crișului Repede. Obiectivul secundar al acțiunii a fost educarea civică a elevilor prin conștientizarea importanței colectării selective și a menținerii mediului înconjurător la un standard de salubritate european, respectiv îndemnarea lor la activitățile de voluntariat, care au ca scop creșterea calității vieții în comunitate. Elevii din clasele participante au dovedit multă dăruire în realizarea scopului proiectului, iar atitudinea lor a scos în evidență faptul că au înţeles misiunea lor, atât în timpul acțiunii cât și ca viitori propovăduitori-transmiţători ai acestei lecţii practice de educație civică în familiile lor, precum și în comunităţile de care aparţin.
 
Voluntarii au completat și un chestionar, iar rezultatul a fost pozitiv, participanții fiind încântați și dorindu-și reluarea în viitor a unor acțiuni similare. Au fost colectate 1,5 tone de deşeuri.


Taguri: , ,

Sursa: http://www.bihon.ro/voluntarii-au-igienizat-judetul-bihor/2153573 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu