vineri, 23 octombrie 2015

Proiectul „START – O viață de calitate în siguranță” POSDRU / 170 / 6.3 / S / 146738 - Seria de Dezbateri „Serbările Normalități - celebrarea unei normalități care exclude și condamnă violența domestica, traficul de persoane și lipsa egalități de șanse” - Voluntariat Psiholog Alin CREȚU



Doamna Ioana Liana Cazacu, Secretar de stat, Agenția Națională pentru Egalitatea de șanse între Femei și Bărbați ne-a invitat, să participăm la dezbaterea (Seria de Dezbateri „Serbările Normalități - celebrarea unei normalități care exclude  și condamnă violența domestica, traficul de persoane și lipsa egalități de șanse”), organizată în data de 23 octombrie 2015, în Oradea la sediul Colegiului Național Mihai Eminescu- sala festivă, la ora 18.00, în cadrul proiectului „START – O viață de calitate în siguranță ” POSDRU/170/6.3/S/146738.
        Dezbaterile au avut ca scop conștientizarea la nivel local a principiilor egalității de șanse și a problematicilor prevenirii și combaterii violenței domestice și a traficului de persoane.
            Obiectivul general al proiectului este de a dezvolta masuri integrate cu abordare sistemica și națională de prevenire și combatere a violenței domestice și traficului de persoane.



 

 


 

 



 
 
 

 

 




 

Dupa dezbateri a urmat o reprezentația de tip Teatru forum.
.....................................................................................................................................

Teatru Forum

Teatru Forum

Ce este teatru forum?

Teatru forum, așa cum spune și numele, este o formă de teatru ce dă posibilitatea la interacţiune și dezbatere, însă teatrul-forum este un instrument de intervenţie socială. La prima vedere, Teatru Forum ar părea o formă de teatru, însă atributul distinct de „forum” creează o nouă modalitate de expresie și de interacţiune cu publicul. Piesa de teatru se petrece astfel încât un grup de oameni schimbă idei şi opinii, caută împreună soluţii sau modele de acţiune potrivite cu situaţia în care sunt implicaţi.


Cum a apărut teatru forum?

Teatrul forum s-a născut în 1973 în Peru, ca parte a unui ansamblu de forme şi tehnici teatrale pe care regizorul brazilian Augusto Boal l-a numit Teatrul Oprimaţilor. Acest ansamblu mai include: Teatrul Imagine, Teatrul Invizibil, Teatrul Jurnal, Curcubeul Dorinţelor şi Teatrul Legislativ. http://www.theatreoftheoppressed.org/en/index.php?nodeID=3

Teatru Forum se opreşte asupra momentelor cu care oamenii se întâlnesc zilnic şi cărora nu le dau atenţie din obişnuinţă. Spre deosebire de viaţă însă, teatrul dă posibilitatea celor care participă la el să observe finalul din afară, să urmărească, la fel ca martorul ascuns după perdea, situaţia tragică şi să înţeleagă unde pot duce ignoranţa, nepăsarea, etichetarea sau discriminarea. Astfel, la finalul primei reprezentatii, el ar putea spune: „STOP! Nu mi-a plăcut ce s-a întâmplat aici! Dacă s-ar fi intervenit mai devreme nu s-ar fi ajuns în situaţia asta! Dacă am putea întoarce timpul...”

Dar timpul se poate întoarce, căci suntem încă în lumea teatrului!
 
Sursa articolului despre teatru forum: http://www.nonformalii.ro/metode/teatru-forum

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu