duminică, 11 ianuarie 2015

Un fizician a descoperit locul ideal în care să pui routerul pentru a avea internet în toată casa

Un fizician a lansat o aplicaţie care le permite utilizatorilor să stabilească, cu precizie matematică, locul ideal în care trebuie plasat routerul pentru ca semnalul de internet să fie optim în toată casa.
Foto: Gândul


Fizicianul Jason Cole a fost interesat să-şi optimizeze semnalul WiFi din apartament şi a ”atacat” problema cu precizie matematică, scrie Daily Dot.
Cole a început să-şi cartografieze locuinţa, atribuind valori de reflexie pereţilor şi folosind ecuaţiile Helmholtz pentru a crea un model a undelor electromagnetice emise de router. Previzibil, routerul ar trebui plasat în mijlocul casei.

Ulterior, pentru a îmbunătăţi calculele, a luat în considerare şi faptul că materialul din care sunt făcuţi pereţii poate absorbi mai mult sau mai puţin undele.
Modelul publicat pe blogul său a stârnit interesul internauţilor, iar Cole a decis să facă o aplicaţie de Android care cartografiază locuinţele utilizatorilor pentru a stabili punctul ideal în care trebuie plasat routerul pentru ca semnalul de internet să fie optim în toată casa.


Sursa: http://www.gandul.info/it-c/un-fizician-a-descoperit-locul-ideal-in-care-sa-pui-routerul-pentru-a-avea-internet-in-toata-casa-13747254









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu