Preşcolari, elevi şi studenţi, alături de numeroase cadre didactice au răspuns iniţiativei Uniunii Femeilor din Bihor (UFB) de a omagia printr-o serie de activităţi Ziua Internaţională a Senectuţii. Copiii şi tinerii au participat la discuţii interactive şi au oferit un spectacol de cântec şi vers pentru toţi bunicii orădeni.
 
Proiectul „Opriţi timpul" a avut ca scop discuţiile interactive cu elevi din mai multe şcoli bihorene, pentru a cunoaşte modul de relaţionare a acestora cu bunicii lor şi cu alte persoane vârstnice. Elevi ai Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 1 Tileagd, îndrumaţi de profesorul Alin Creţu, elevi ai Liceului cu Program Sportiv Bihorul, coordonaţi de profesorul Georgeta Susa, şi elevi ai Liceului German Schiller, sub îndrumarea profesorului Crina Creţu, au răspuns invitaţiei Uniunii Femeilor din Bihor de a participa la acest proiect. Alături de îndrumătorii lor, elevii s-au întâlnit cu preşedintele de onoare al UFB, inginer Miorţia Săteanu. Aceştia au dialogat despre schimbările care au loc în viaţa unui om, despre semnele care relevă trecerea timpului an de an pe faţa bunicilor şi despre dragostea şi răbdarea pe care o au bunicii în creşterea nepoţilor. Pentru elevi, bunicii sunt cei care le aduc în viaţă amintirea miresmelor de prăjitură în zi de sărbătoare şi plimbările lungi în zilele senine. Pentru a aduce un omagiu bunicilor, copiii au realizat şi un spectacol la Casa de Cultură a Municipiului Oradea. De la preşcolari la elevi şi studenţi, participanţii au pregătit poezii şi cântece, pe care le-au prezentat în cronologia fiecărei vârste. Momentul artistic a fost urmat de un cenaclu literar oferit de poeţi consacraţi şi debutanţi, care au prezentat poezii din creaţia personală. Au răspuns invitaţiei dr. Lucian Munteanu, Ioana Precup, Leontina Costruţ, David Voicu, Ileana Bodi, Aurel Horogoş, Galina Pantea, Boris Belicciu şi Mimi Vancea. Evenimentul a prilejuit şi debutul public al elevei Ştefana Goţia, care a recitat din propriile-i versuri, dar şi din versurile Anei Blandiana. Aspectul festivităţii a fost colorat de farmecul portului popular şi de cântecele din folclorul autentic prezentate de eleva Denisa Ghib, studenta Adriana Ştiube şi profesoara Maria Matei. În încheiere, publicul a fost răsplătit cu un show al formaţiei rock „No Cable". Evenimentele organizate de UFB au fost un omagiu adus Zilei Internaţionale a Senectuţii.

Sursa: 
https://www.crisana.ro/stiri/eveniment-1/omagiu-adus-de-elevi-pentru-cei-varstnici-opriti-timpul-la-casa-de-cultura--12291.html