joi, 3 aprilie 2014

În aşteptarea marii sărbători a Paştelui

  În această după-amiază, timp de două ore, părinţii de la Grădiniţa Waldorf, Grupa Steluţelor, dar şi persoane venite din afară  au realizat Coroniţa de Paşti.
 
   Este vorba despre un proiect început în toamnă prin care, părinţii se-ntâlnesc măcar o dată pe lună şi fac ceva pentru copiii lor. Prilejul acesta este valorificat prin schimburi de idei şi de experienţe în arta educaţiei, în arta lucrului manual, prin posibilitatea de a crea ceva sănătos pentru copil, din materiale ecologice - o jucărie, un mic decor pentru camera lui, o bucurie sau o mică surpriză de sărbători ...
    În acest registru se înscrie şi întâlnirea de astăzi, în care părinţii au golit vreo zece ouă de conţinut, le-au vopsit, le-au încondeiat şi lăcuit iar, mai apoi, le-au înşirat pe sârmă alternativ cu bile de lemn vesel colorate, cu funde de satin şi nasturi îmbrăcaţi în dantelă. În timpul lucrului ei au glumit, au legat prietenii, au pus întrebări despre prichindeii lor şi despre perioada imediat următoare, legată de  Şcoala altfel şi de vacanţa de Paşţi.
   Unii părinţi vin însoţiţi de copiii care lucrează cot la cot cu ei.
   Este absolut surprinzător să vezi ce minunate lucruri ies din mâinile lor atunci când au această puternică motivaţie Fac ceva frumos şi sănătos pentru copilul meu! 
  Această coroană de ouă se atârnă la fereastră, la uşă, de candelabru şi îi îndeamnă pe cei ce o privesc să primească cu veneraţie şi cu bucurie marea sărbătoare a Învierii Domnului.
 
                                                                            prof. Eugenia Drăgoi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu