vineri, 20 septembrie 2013

O ZI CU PSIHOLOGUL, PSIHOLOGIA PENTRU TOTI - acţiune de voluntariat

Stimați colegi,

Asociația Română de Psihologie Comunitară are în pregătire acțiunea de voluntariat – O ZI CU PSIHOLOGUL, PSIHOLOGIA PENTRU TOTI – acțiune ce își propune următoarele obiective:
-informarea și stimularea interesului comunității pentru domeniile aplicative ale psihologiei
-scoaterea psihologului din cabinet, întoarcerea sa în comunitate,  în mijlocul oamenilor, acolo unde e nevoie să îi fie cunoscută activitatea, competențele pe care le poate pune la dispoziția comunității, să  motiveze apelul comunității la asistență psihologică, să se implice direct în problemele comunității  (să identifice conflicte și să atenueaze stari de spirit negative, să realizeaze“psihoterapii” în teren etc.)
-încercarea de a ”demola” unele mituri care domină gândirea comună(ex. mitul conform căruia apelul la ajutorul calificat al unui psiholog implică cu necesitate existența unei forme de psihopatologie și atrage un stigmat din partea comunității), mituri care creează bariere în relația psiholog – persoana
-consolidarea prestigiului psihologului în comunitate
Acțiunea este concepută în două etape care se vor desfășura pe parcursul zilelor de 24, 25 septembrie după cum urmează:
1.       Persoanele interesate de modul  în care se desfășoară activitatea unui psiholog, de asistența psihologică ce îi poate fi oferită de către profesionist etc, vor putea adresa întrebări psihologilor participanți la acțiune într-o locație non-formală (locatii posibile –Lotus, Era Park, Magazinul Crisul, Foaierul Teatrului Regina Maria). Fiecare vizitator va putea adresa întrebări psihologilor implicați, pe principiul o intrebare – un răspuns scurt si concis, costul pentru un răspuns fiind de 1 leu. Suma adunată va fi donată ASOCIAȚIEI FILANTROPIA ORADEA pentru BURSA FILANTROPIA (www. filantropiaoradea.ro)
2.       A doua etapă se va desfășura în după amiaza  ultimei zile într-un mediu informal, locația urmând a fi anunțată în cel mai scurt timp. Vor participa toți psihologii voluntari implicați în prima parte a acțiunii urmând a se disemina experiența și celorlalți membri ai comunității psihologilor, în special și ai comunității largi în general cu evidențierea unor căi de acțiune viitoare care să integreze activitatea psihologului în comunitate.
Alte informatii
- psihologii implicați în această acțiune vor fi promovați pe site-ul, blogul și pagina de facebook ale Asociatiei.
-acțiunea va fi promovată în presa locală
Îi invitam pe toti cei interesaţi să se alăture echipei organizatoare.

Pentru înscrieri – pâna în data de 22.09.2013
Contact: arpc_com@yahoo.com 

Sursa: http://arpc-psihologiecomunitara.blogspot.ro/2013/09/o-zi-cu-psihologul-psihologia-pentru.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu