vineri, 12 aprilie 2019

Oferind, sunt mai fericit! În așteptarea Sărbătorilor Pascale - Coordonator Psiholog Alin CREȚU

În zilele 8-10 aprilie 2019, în așteptarea Sărbătorilor Pascale, elevii Liceului Teoretic German „Friedrich Schiller" din Oradea și cei ai Liceului cu Program Sportiv „Bihorul", coordonați de cadrele didactice, au fost implicați într-o amplă activitate de donare de alimente, legume și fructe.

Aceștia au fost extrem de deschiși în a ajuta și a oferi din ceea ce au, astfel încât copiii și familiile care le-au primit să aibă sărbători mai fericite, mai pline de liniște sufletească și lipsite de grija a ceea ce vor pune pe masa de Paște.
Joi, 11 aprilie 2019, elevii cu cerințe educative speciale care frecventează Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Tileagd au primit cu surpriză și bucurie alimentele. Sub coordonarea psihologului Alin Crețu au avut loc activități de intercunoaștere ale școlarilor, prin psihodramă, respectiv musafirilor le-au fost prezentate lucrări premiate la diferite concursuri, ale elevilor gazde, precum și tehnici de lucru cu aceștia, originale.
Această acțiune le-a oferit posibilitatea elevilor implicați de a învăța ce înseamnă compasiunea, ajutorul, interesul față de ceilalți și empatia. Au înțeles că trebuie să fie recunoscători pentru tot ceea ce viața le-a oferit.
Putem spune că această activitate a devenit deja o tradiție întrucât proiectul din care face parte „Prietenie fără diferențe", demarat de Liceul Teoretic German (director prof. Nicolae Marcel Ungur) în colaborare cu Liceul cu Program Sportiv „Bihorul" (director prof. dr. Dan Constantin Matei) și C.S.E.I. „Orizont", structura C.S.E.I. Nr. 1, Tileagd (director prof. dr. Angela Marușca), coordonat de prof. consilier școlar Crina Crețu, este deja la a V-a ediție.

Psiholog Alin Crețu

Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Oferind, sunt mai fericit!







Sursa: https://www.ovidan.ro/?p=articles.details.17721

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu