Dacă mai bine de un an centrele multifuncÈ›ionale din cartiere, din cadrul DirecÈ›iei de Asistență Socială Oradea, au fost închise, ca urmare a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS – CoV 2, redeschiderea lor a fost marcată azi, printr-un eveniment special, care a avut loc la Centrul MultifuncÈ›ional Rogerius II.

 

Astfel, cu sprijinul distinsei noastre colaboratoare, d-na MioriÈ›a Săteanu, cetățean de onoare al municipiului Oradea È™i membru al Parlamentul Seniorilor din România, evenimentul de azi intitulat ”Și noi am fost tineri” a fost unul de excepÈ›ie È™i a adus împreună locuitori din cartier, persoane vârstnice dar È™i tineri dornici să se implice È™i să dea o mână de ajutor.

 

ÃŽn deschidere, directorul DAS Oradea, d-na Anca Grama È™i-a exprimat bucuria de a participa la eveniment: ,,Mă bucur că suntem astăzi aici È™i ne revedem sănătoÈ™i după un an greu pentru noi toÈ›i, să sărbătorim redeschiderea centrelor sociale din cartiere atât de aÈ™teptată de dumneavoastră. Avem nevoie să ne întâlnim, să socializăm È™i să desfășurăm activități care să ne ajute să fim împreună È™i să ne simÈ›im activi.”

 

La rândul său, d-na viceprimar Arina MoÈ™ a precizat: ” Salut iniÈ›iativa colegilor de la DirecÈ›ia de Asistență Socială Oradea care È™tiu cel mai bine că singurătatea pentru seniorii noÈ™tri este cel mai mare duÈ™man, astfel încât, cu gândul la dumneavoastră, au decis redeschiderea centrelor, unde dumneavoastră sunteÈ›i obiÈ™nuiÈ›i să vă petreceÈ›i timpul împreună, să vă împărtășiÈ›i bucuriile È™i poate, uneori È™i necazurile. Doresc să vă reamintesc că suntem lângă dumneavoastră aÈ™a cum am fost întotdeauna”.

 

Dna MioriÈ›a Săteanu a expus într-un discurs emoÈ›ionant, însemnătatea bunicilor noÈ™tri în viaÈ›a de familie, precum È™i rolul lor în dezvoltarea societății actuale:” Cuvintele mele sunt dedicate azi, în special persoanelor vârstnice, denumite în cadrul intimității familiale ca bunici È™i bunicuÈ›e. Uneori suntem admiraÈ›i pentru vioiciunea È™i neastâmpărul nostru, alteori suntem criticaÈ›i că È™tim prea multe È™i ne amestecăm în treburile importante ale tinerilor, dar întotdeauna vom fi invidiaÈ›i pentru ceea ce am făcut È™i încă ne străduim să facem în viaÈ›a care ne este încă rezervată.”

 

D-l psiholog Alin Crețu printr-un discurs interactiv a subliniat faptul că nimeni nu este cu adevărat singur, decât dacă își dorește în mod expres asta și faptul că vârsta a treia ne permite să trăim altfel de experiențe, la care nu ne-am fi gândit niciodată. Oamenii sunt așa cum gândesc, pot fi tineri în vârstă și viceversa.

 

A urmat un moment artistic, cu recitaluri de poezii din volumele proprii, susținute de către d-l Horgoș Aurel, d-l Hetes Pascu, d-l Fluieraș Ioan și d-nele Maria Elvira Vancea, Ioana Precup, Leontina Costruț, Maria Matei, Ica Octavia Vesa, Rodica Denut și Doina Iliescu.

 

La finalul evenimentului participanÈ›ilor li s-au înmânat diplome de participare È™i doamnelor prezente la eveniment câte un buchet de flori pentru a marca acest moment de bucurie. 

 

În prezent sunt deschise 3 centre multifuncționale, Rogerius II, Nufărul și Ioșia, care vă așteaptă să vă bucurați de activitățile organizate aici care răspund nevoilor de cunoaștere a tuturor membrilor comunității noastre. Centrele multifuncționale din Oradea sunt deschise pentru dumneavoastră, bunici, părinți, tineri, copii și persoane cu dizabilități deopotrivă, să socializați și să petreceți timp de calitate împreună.

 

”Unii oameni, indiferent cât de mult îmbătrânesc, nu-È™i pierd niciodată frumuseÈ›ea, ci doar È™i-o mută de pe feÈ›e în inimile lor." (Martin Buxbaum).