miercuri, 18 septembrie 2019

Activitatea extracurriculară - 65 de ani cu TAROM - Coordonator Psiholog Alin CREȚU

Activitatea extracurriculară 65 de ani cu TAROM, coordonată de psihologul Alin Crețu, i-a încântat pe elevii C.S.E.I. Nr. 1, Tileagd, structură a C.S.E.I. „Orizont".
Motivele au fost multe: le-a fost prezentat un material în Prezi, despre evoluția companiei de transport de-a lungul celor 65 de ani de când există. Fiind foarte atenți, au răspuns cu entuziasm întrebărilor care li s-au adresat; au văzut și apoi au dat din mână în mână, materialele promoționale expuse, imprimate cu logo-ul companiei - o rândunică care zboară, stilizată: bilete de avion, reviste din aeroport, tichete pentru bagaje, pungi pentru rău de avion, protecții pentru tetiere și multe altele; le-a fost explicat cum decurge rezervarea biletelor, cumpărarea acestora, prezentarea la aerogară, îmbarcarea, zborul, debarcarea și ieșirea din aerogara destinație. 
 
S-a coborât apoi în curtea școlii, unde era desenat un avion, cu cretă, pe terenul de sport, pentru a realiza un Flash - mob. La semnalul coordonatorului, toți participanții - elevii și profesori - au „urcat" în avion. Pentru că le-a plăcut, s-a repetat încă de două ori.
 
La final, toată lumea a revenit în clase, unde sub coordonarea profesorilor elevii, având ca tematică avioanele, au desenat, au făcut colaje, au modelat din plastilină, au turnat gips în mulaje și altele.
 
Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi a crescut în acelaşi timp cu aviaţia românească. Cu un trecut ce se întinde pe mai mult de o jumătate de secol, istoria Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române începe odată cu dezvoltarea industriei aeronautice, un domeniu în care România - prin Aurel Vlaicu, Traian Vuia şi Henri Coandă - s-a remarcat pe plan internaţional.
 
Compania TAROM îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din 1993 este membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA), din 2000 este membră a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA), iar din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, eveniment istoric ce marchează intrarea companiei naţionale într-o nouă epocă a existenţei sale. 
 
Psiholog Alin Crețu







Sursa: https://www.ovidan.ro/?p=articles.details.18163

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu