marți, 6 martie 2018

Educația juridică - ,,Comunicarea și spațiul public virtual – pericolele din spațiul social media” - Invitat Psiholog Alin CREȚU

În urma încheierii unui protocol de colaborare între Ministerul Educației Naționale și Ministerul Justiției, în perioada 5 - 9 martie, în județul Bihor dar și în țară, se vor derula o serie de activități educative cu tematică juridică.
Educaţia juridică în şcoli este adaptată, potrivit protocolului încheiat, la realităţile cu care se confruntă educabilii, în viața cotidiană. Aceștia îşi vor cunoaşte mai bine drepturile, dar şi obligaţiile de cetăţeni.
Luni, 5 martie 2018, la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir", Oradea, s-a derulat activitatea educativă cu tema ,,Comunicarea și spațiul public virtual - pericolele din spațiul social media". Organizatorul acestei activităţi este prof. Diana Simona Nichita (responsabil Comisie CEAC)., iar colaborator a fost prof. Galea Rodica. Activitatea s-au desfăşurat cu aportul conducerii unităţii de învăţământ, d-na director prof. dr. Popa Viorica și dir. adj. Bauman Maria.
Conceptul de educaţie juridică în unitățile furnizoare de educație este menit să promoveze statul de drept și democrația în societate, în general, și în rândul tinerelor generații, în special, prin comunicarea de noțiuni de educație juridică adaptate la nivelurile de învățământ primar, secundar și liceal, într-o manieră atractivă care să conțină informații relevante pentru educabili și profesori.
Educaţia juridică în unitățile furnizoare de educație susţine, totodată, implicarea altor parteneri ai justiției în acest demers - instituții și autorități publice cu relevanță pentru domeniul justiției, reprezentanți ai profesiilor liberale. În acest context a fost invitat d-l Alin Creţu (psiholog, drd. Psihoterapie Oradea). Ca obiective, activitatea derulată a urmărit cunoașterea regulilor de comunicare în spațiul virtual public, conștientizarea pericolelor din spațiul social media, informarea adecvată a educabililor în unele aspecte ale educației juridice. În cadrul derulării activității, s-a aplicat psihodramă adaptată temei abordate. La sfârșit s-au tras concluzii. Educabilii de clasa a V-a și-au exprimat dorința repetării unor astfel de acțiuni.
 
Prof. Diana Simona Nichita,
responsabil Comisie CEAC




Sursa: https://www.ovidan.ro/?p=articles.details.16218

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu