joi, 16 martie 2023

Inteligențele multiple și viitorul profesional. Întâlnire cu elevii Colegiului Economic ,,Partenie Cosma” - Invitat Psiholog Drd. Alin CREȚU

Joi, 9 martie 2023, la Colegiului Economic ,,Partenie Cosma" din Oradea, cu ocazia Săptămânii Meseriilor, a avut loc ,,Atelierul de consiliere și orientare în carieră", susținut de domnul drd. psiholog Alin Crețu.

La acesta au participat și următorii profesori ai școlii: Marcela Pașcalău, dr. ec. Marcela-Sefora Nemțeanu, Ianis Gheorghioi, Diana Herțe și Adela Rus. Evenimentul a fost dedicat elevilor din clasele a XII-a și a avut următoarele obiective: înțelegerea criteriilor de selecție a profesiei în context contemporan, conștientizarea plusurilor și a minusurilor personale, a rolului dezvoltării inteligenței și a nivelului IQ-ului în circumstanțele dezvoltării personale, respectiv a putea percepe fluiditatea și dinamica profesiilor.
Utilizând ca tehnică de prelegere psihodrama, psihologul drd. Alin Crețu a pus în evidență elementele care pot contribui la succesul elevilor, aspecte care pot afecta dezvoltarea IQ-ului acestora și moduri în care își pot îmbunătăți performanțele personale. De asemenea, au fost detaliate conceptele inteligentelor multiple, a fost utilizată metoda didactică a Conului de învățare dezvoltată de cercetătorul Edgar Dale, respectiv au fost evidențiate influențele emisferelor cerebrale asupra percepției mediului și a soluționării problemelor.
În ultima parte au fost prezentate profesii dispărute în urma progresului tehnologic, ocupații noi apărute, respectiv a fost detaliat rolul dezvoltării inteligenței și modalități originale de adaptare la noile realități economice. Au mai fost arătate modalități de selecție a personalului pentru diferite categorii de profesii.
La finalul activității, elevii care au fost extrem de implicați și cooperanți, au fost evaluați prin metode didactice psihodramatice.
Prof. dr. ec. Marcela-Sefora Nemțeanu
 

Sursa: https://www.ovidan.ro/?p=articles.details.22454

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu