marți, 8 octombrie 2019

Proiectul „Cetăţeni activi la puterea a treia”. Întâlnirea dintre generații - Workshop susținut de Psiholog Alin CREȚU

În cadrul proiectului „Cetăţeni activi la puterea a treia”, coordonat de doamna Miorița Săteanu, cetățean de onoare al Municipiului Oradea, au fost propuse a se desfășura un număr de nouă activități, toate foarte interesante și pline de substanță.

Întâlnirea dintre generații pentru schimb de experienţă, a treia din cronologie, a avut loc în data de 8.10.2019, la Grand Palace, din Oradea, începând cu orele 16.00, urmată de un bufet suedez.
 
Familiile longevive participante, cu experiență, între 15 și 50  de ani, și-au împărtășit o parte dintre secretele pe care le-au solicitat cele tinere, aspirante la cifrele care par de neimaginat, în contextul societății de astăzi.  
 
Succesul workshop-ului s-a datorat metodei folosite pentru a ilustra ceea ce participanții afirmau și anume psihodrama, melanj între psihologie și teatru. Acesta a fost condus de către psihologul Alin Crețu, specialist în psihoterapie și consilierea familiilor, astfel încât conversaţia între cele două generaţii și-a păstrat permanent nota antrenantă.
 
Au fost luate în discuție și alte probleme majore cum ar fi: creșterea copiilor, sprijinul pe care îl pot obține, modul în care viața se restructurează după apariția copiilor, modalitățile de petrecere a timpului în comun și multe altele. 
 
Rezultatele acestei activități au fost speciale, costând în consolidarea relațiilor, autocunoaștere și dezvoltare personală, deoarece vârsta nu contează, după cum apreciază psiholog Alin Crețu.







Sursa: 
https://www.ovidan.ro/?p=articles.details.18215

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu