vineri, 15 februarie 2019

Seminarul de educație incluzivă - „Educăm fiecare copil. Împreună suntem o comunitate” - Participant Psiholog Alin CREȚU

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (C.E.D.C.D.), în parteneriat cu Universitatea din Oradea - Facultatea de Științe Socio-Umane și Pyramid Learning Center, a organizat vineri, 15 februarie 2019, Seminarul de educație incluzivă - „Educăm fiecare copil. Împreună suntem o comunitate".
Datorită numărului mare de participanți înscriși, activitatea care urma să aibă loc la Facultatea de Științe Socio-Umane a Universității din Oradea (din Str. Universității, Nr. 1-5, Sala V113), a fost relocată într-o altă încăpere apoi în sala de conferințe a Bibliotecii Universității.
Oratoarea Mădălina Turza a precizat că, „potrivit datelor oficiale, în România sunt înregistraţi 70.647 de copii cu dizabilităţi şi 31.132 dintre ei sunt neşcolarizaţi, restul urmând programele educaţionale ale şcolilor speciale, de masă sau alte forme de învăţământ".
Seminarul s-a adresat părinților copiilor cu dizabilități, profesorilor, studenților și profesioniștilor în domeniu. A urmărit promovarea unor competențe de bază în ceea ce privește educația incluzivă (tranziția de la școala tradițională la școala incluzivă, managementul clasei incluzive, elemente de psihopedagogie incluzivă), aspecte juridice privind dreptul la educație incluzivă al copiilor cu dizabilități și rolul părinților, al profesorilor și al comunității în crearea unui mediu primitor de dezvoltare a copiilor.
La finalul seminarului, participanților le-au fost eliberate adeverințe de participare cu menționarea ariilor tematice abordate.
 
Alin Crețu
 
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: „Educăm fiecare copil. Împreună suntem o comunitate”.

Pentru mai multe poze click aici







Sursa: https://www.ovidan.ro/?p=articles.details.17516




Gallery | „Educăm fiecare copil. Împreună suntem o comunitate”



Sursa: https://www.ovidan.ro/?p=gallery.6.6180.view

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu