joi, 20 octombrie 2016

Internetul la Colegiul Economic „Partenie Cosma”, în „Școala altfel” - Educație non - formală / Voluntariat / Psihodramă Psiholog Alin CREȚU


În data de 20.10.2016, în cadrul programului ,,Școala altfel", economiștii orădeni l-au avut ca invitat pe psihologul Alin Crețu, care a susținut prin intermediul psihodramei un workshop la care au participat elevii claselor a IX-a D și a IX-a F, ambele la profilul Economic, alături de diriginții lor, profesoarele: Adriana Miclăuș, Marcela Pașcalău și Sanda Miclăuș.

Tema pe care liceenii au propus-o a fost „Internetul și beneficiile, respectiv dezavantajele acestuia". Deși au fost convinși că stăpânesc tema, deținând detalii, tinerii au avut informații incomplete.
Modalitatea de comunicare a fost extrem de interactivă, actorii dorind să se evidențieze în permanență. Au fost abordate subiectele: nevoia permanentă de comunicare a oamenilor; originea militară și civilă a internetului; 25 de ani de www; rețelele de comunicații; servele pentru stocarea datelor; supraviețuirea internetului în cazul unor atacuri multiple; dirijarea tehnologiei prin intermediul internetului; Wi - Fi; virușii și antivirușii; integrarea în rețea a tuturor aparatelor din casă; realitatea augmentată; periferice 3 D; Facebook; Google și motoarele alternative de căutare; internetul negru; războaiele digitale; viitorul internetului; inteligența integrată în telefoane, tablete, televizoare; confidențialitatea și lipsa acesteia în / din spațiul virtual și multe altele.
A fost abordată în discuții și „Ziua Siguranței pe Internet", care are loc în fiecare an în luna februarie, respectiv importanța cunoașterii drepturilor de către utilizatori.
Decalajul între părinți și copii în domeniul digital este imens, existând inclusiv falii tehnologice. Gândirea și abordarea este diferită în cadrul fiecăreia dintre tabere, lucru care se va accentua în viitor.  
Feedback -ul oferit formatorului pentru activitate, a fost în totalitate pozitiv, participanții dorind să fie abordate în viitorul apropiat și alte teme.
 
Alin Crețu
 




Pentru mai multe poze, accesați Galeri foto: Internetul la Colegiul Economic „Partenie Cosma”, în „Școala altfel”.




Sursa: http://www.ovidan.ro/?p=articles.details.14158

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu