luni, 29 septembrie 2014

„O ZI CU PSIHOLOGUL” la a 4-a ediție vine cu „Porția de Psihologie”

     





Stimati colegi, 
        În data de 2 octombrie 2014, începând cu ora 17, Asociația Română de Psihologie Comunitară organizează a 4-a ediție a Zilei cu Psihologul sub tema „Porția de Psihologie. Curiozități cotidiene și activități interactive pentru tine”.
          Vă invităm să ne fiți alături, să ne susțineți în demersul de promovare a psihologiei și psihologului în comunitate.
        Întâlnirea va fi una informală, într-un cadru plăcut, relaxant, unde cei interesați să poată fi informați cu privire la ce înseamnă profesia de psiholog, care-i sunt competențele, situațiile  și condițiile în care presteaza servicii de psihologie etc. Totodată am gândit-o ca pe o bună ocazie de întâlnire și socializare a noastră, a colegilor, întâlnire în care să împărtășim impresii, experiențe, dificultăți, îngrijorări, dar de ce nu și impliniri, satisfacții și entuziasm!
    Solicităm diponibilitatea și priceperea voastră pentru a creiona câteva exerciții demonstrative și interactive care să susțină principiile teoretice pe care le vom aborda (spre exemplu: jocuri de grup, de autocunoaștere, exerciții de imagerie etc.).
         Întreaga activitate va fi concepută a se desfasura pe parcursul a minim 3 ore, în după-amiaza zilei de 2 octombrie la Bookafe, pe str. N.Jiga nr. 25.
        Vă rugăm să ne confirmați sprijinul vostru printr-un mail la arpccom@yahoo.com sau la următoarele date de contact:
  Farc Marinela – 0740 753 666  farc.marinela@gmail.com
             Checiu Ioana – 0740 691 726 checiu.ioana@yahoo.com
             Meșter  Ramona – 0744 831 351 lucaciu_ramona@yahoo.com
În funcție de confirmările strânse până la data de 27.09.2014, vă vom trimite materialele informative pe care le pregătim și detaliile organizatorice pentru ca apoi să ne întâlnim direct la locație, la ora 17.
  

Mulțumim anticipat pentru interes!
 
Sursa: http://arpc-psihologiecomunitara.blogspot.ro/2014/09/o-zi-cu-psihologul-la-4-editie-vine-cu.html

Nymi, brățara care transformă impulsurile electrice ale inimii într-o parolă

O brățară ar putea fi soluția pentru înlocuirea unei parole sau chiar a cheilor de la mașină. După cercetări îndelungate, o companie canadiană consideră că a dezvoltat o metodă și mai sigură decât recunoașterea feței sau a retinei pentru stocarea de parole.

Sursa foto: mashable.com 
Cum parolele obșinuite devin din ce în ce mai nesigure, iar tehnologia ajută la îmbunătățirea protecției datelor, a smartphone-urilor sau chiar a mașinilor, Bionym, o companie din Canada, a venit cu o soluție pe care ei o consideră și mai sigură decât amprentele, scanarea retinei ori recunoașterea feței.
Nymi este o brățară care transformă impulsurile electrice ale inimii, așa numita electrocardiogramă, într-o parolă. Brățara înregistrează impuslurile, iar atunci când este nevoie de deblocarea unui dispozitiv furnizează „parola”.
Dr. Karl Martin, unul dintre inițiatorii acestui proiect spune că amprentele, irisul ochiului sau chipul sunt trăsături fizice care pot fi furate. În plus, mărimea și poziția în corp a cordului fac unice impulsurile inimii pentru fiecare persoană, scrie The Verge.
Brățara Nymi poate fi o soluție chiar și pentru blocarea telefoanelor inteligente, a ușii de la casă sau chiar să poziționeze scaunul de la mașină în poziția obișnuită pentru șofer.
Pentru a-și stabili identitatea, posesorul brățării atinge senzorul pentru aproximativ două minute, pentru ca Nymi să înregistreze impulsurile electrice ale inimii, iar odată stocată va recunoaște mereu această „parolă”.
Pentru a debloca un dispozitiv, utilizatorul atinge pentru câteva secunde senzorul pentru ca Nymi să analizeze impulsul electric inițial cu cel de moment. Dacă impulsurile electrice corespund, Nymi comunică prin bluetooth cu o aplicație destinată să funcționeze cu dispozitivul care trebuie deblocat. Atunci când brățara este îndepărtată, dispozitivul se blochează automat.
Pre-comenzile pentru brățara Nymi încep pe 4 septembrie. Prețul de pornire este de 79 de dolari, iar, potrivit The Verge, nu va depăși 100 de dolari. Prima serie este compatibilă cu dispozitivele care funcționează cu sistemele de operare iOS, Android și Mac OS X.

Sursa: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Gadget/Stiri/Nymi+bratara+care+transforma+impulsurile+electrice+ale+inimii+in

duminică, 7 septembrie 2014

Ingrediente nocive din produsele de machiaj

Siguranta bebelusului nostru este singurul lucru pe care il avem in minte in timpul sarcinii. Stim ca produsele de machiaj sunt nerecomandate in sarcina si totusi, suntem femei si vrem sa ne pastram frumusetea si ingrijirea pentru cei din jurul nostru si pentru noi insine.
Haide sa vedem ce ar trebui sa evitam in timpul sarcinii din produsele de machiat. Care sunt fondurile de ten, rujurile sau rimelurile care trebuie ocolite?
Ai spus deja la revedere vinului, biftecului tartar si maionezei si asta fara sa iti faci prea multe probleme. Dar sa petreci urmatoarele noua luni fara pic de machiaj, pare intr-adevar un obstacol de netrecut.
Nici nu trebuie! Tot ceea ce ai de facut este sa treci in revista produsele tale de machiaj, sa vezi ce contin si sa le elimini pe cele care au in compozitie substante periculoase. Apoi va trebui sa faci un raid prin magazinele cu produse de machiaj pentru a-ti completa trusa cu produse bazate pe ingrediente naturale.
Adio parabeni si arome
Iti sugeram sa eviti produsele care contin parabeni si arome. Parabenii sunt folositi pe scara larga pentru conservarea produselor cosmetice si au fost indentificate legaturi intre acestia si malformatii congenitale ale bebelusilor, avort spontan si probleme de reproducere. Mai mult, afecteaza nivelului estrogenului si favorizeaza cresterea tumorilor canceroase.
Parfumul produselor cosmetice ascunde deseori o categorie de chimicale numita ftalati. Acestia perturba sistemele hormonale si pot provoca daune în timpul perioadelor critice de dezvoltare ale fatului. De asemenea, poarta un risc crescut de aparitie a problemelor de reproducere atat la femei, cat si la barbati.
Coloranti artificiali? Mai bine nu.
Colorantii artificiali sunt suspecti. Citeste cu atentie eticheta rujului de buze (mai ales cel rosu intens), care este foarte probabil sa contina coloranti nocivi (cum ar fi Red Nr. 28 Aluminum Lake). Mai bine apeleaza la un gloss incolor sau la o culoare pala. Rujul de buze poate contine plumb, deci mare atentie.
Rimelul
Atentie chiar si la rimel. Desi este aplicat doar pe gene, acesta contine de multe ori un cocktail de substante daunatoare care pot ajunge in organismul mamei. Verifica sa nu contina urmatoarele substante: diazolidinyl urea (care elibereaza formaldehida) sau saruri fenilmercurice (acetat sau nitrat), compuși ai mercurului.
Fara imprumuturi!
Oricat de buna prietena esti cu cineva, abtine-te sa ii imprumuti sau sa iei de la ea produse de machiaj. In perioada sarcinii trebuie sa reduci la minim riscul de infectii, asa ca trebuie sa iti controlezi riguros igiena. Mai mult, verifica termenele de valabilitate ale produselor tale de machiaj. Ce a iesit din perioada de valabilitate arunca fara nici un pic de regret, indiferent de cati bani ai dat pe acel produs. Copilul tau este cu mult mai pretios!

Sursa: http://www.suntgravida.ro/sarcina/silueta-ingrijire/ingrediente-nocive-din-produsele-de-machiaj-5322

Fluturele cu aripi de sticlă

Această specie de fluturi este una dintre cele mai fascinante, lucru datorat aripilor în cea mai mare parte transparente. Acest fluture poate fi găsit în Panama, Venezuela și Mexic, unde localnicii l-au poreclit „fluturele oglinjoară”. Marginile opace ale aripilor sunt presărate cu nuanțe de maro, roșu, portocaliu și alb, care-l ajută să se camufleze în natură.






Sursa: http://www.zooland.ro/cei-mai-frumosi-fluturi-din-lume-4584

Motorola Moto 360 - smartwatch-ul elegant

Probabil cel mai reprezentativ membru al noii familii de produse cu Android Wear, Moto 360 atrage prin designul minimalist şi ecranul LCD care imită perfect cadranul unui ceas de mână. Cu utilitate mult peste nivelul unui ceas obişnuit, noul gadget oferă senzor de monitorizare a ritmului cardiac şi o multitudine de alte funcţii ce vin în sprijinul utilizatorilor de smartphone.
Cu greutate de numai 49 grame, Moto 360 se prezintă într-o carcasă metalică prevăzută cu un singur buton, instalat în dreapta ecranului protejat sub un scut Gorilla Glass 3. Având diametru 1.56”, ecranul de tip LCD redă imagini folosind 205ppi densitate de afişare, suficient pentru a nu incomoda reproducerea detaliilor fine sau citirea mesajelor text.
În corpul cu diametru 46mm şi grosime de 11.5mm este adăpostită o configuraţie cu chipset OMAP 3 şi 512MB memorie RAM, pe care rulează noua platformă Android Wear adaptată de Google special pentru folosirea cu dispozitive de purtat. Lista dotărilor include pedometru, senzor pentru ritm cardiac, funcţie de vibraţii, respectiv două microfoane folosite pentru preluarea de comenzi vocale.
Prevăzut cu interfaţă Bluetooth 4.0, Moto 360 poate fi sincronizat cu orice smartphone pe care rulează versiunea Android 4.3, sau mai nouă. Acumulatorul de 320mAh ar trebui să facă faţă unei zi întregi utilizare normală, la finalul căreia nu trebuie decât să aşezăm Moto 360 pe adaptorul pentru încărcare wireless inclus în pachetul cu accesorii.
Oferit în versiuni de culoare gri şi negru, Moto 360 este disponibil cumpărătorilor din Statele Unite şi alte pieţe de desfacere selecţionate începând cu data de 5 septembrie, putând fi achiziţionat din magazinul Google Play şi portalul Motorola.com la preţul de 249.99 dolari. În afara curelei cauciucate oferită ca dotare standard, cumpărătorii vor mai putea opta pentru curele opţionale din piele disponibile le preţul de 29.99 dolari, respectiv varianta cu brăţară metalică a ceasului Moto 360, disponibilă mai târziu în această toamnă la preţ de 299.99 dolari.

Sursa: http://www.go4it.ro/accesorii/motorola-moto-360-smartwatch-ul-elegant-13212548/

Standardul de încărcare Qi evoluează: fără contact direct, multi-punct şi cu putere mai mare

Implementate direct în carcasele telefoanelor sau disponibile sub forma unor accesoriile opţionale, sistemele de încărcare wireless Qi s-au bucurat de atenţia câtorva producători precum Nokia, Samsung sau LG, însă nu au atins un prag de adopţie semnificativ şi în rândul utilizatorilor. Wireless Power Consortium, organizaţia care se ocupă de dezvoltarea acestui standard, speră că viitorul Qi 1.2 să fie mai atractiv şi mai uşor de folosit.
Wireless Power Consortium a anunţat că versiunea 1.2 a standardului Qi va oferi şi încărcare prin rezonanţă magnetică, completând astfel încărcarea prin inducţie magnetică din actualul set de specificaţii 1.1. Păstrând compatibilitatea cu versiunea actuală a standardului şi cu telefoanele sau tabletele cu încărcare wireless Qi care există deja pe piaţă, noul set de specificaţii oferă o rază mai mare de acţiune şi promite implementări mai puţin restrictive.
Încărcarea prin inducţie folosită în prezent de sistemele Qi 1.1 necesită un contact direct între telefon şi suprafaţa de încărcare, însă trecerea la transmisia prin rezonanţă magnetică va elimina această barieră. Terminalele actuale compatibile Qi 1.1 vor putea fi încărcate de la o distanţă de 30 de milimetri, în timp ce produsele viitoare dezvoltate de la bun început conform standardului Qi 1.2 vor beneficia de o rază de acţiune uşor mărită la 45 de milimetri. Cei care au achiziţionat deja o staţie de încărcare Qi 1.1 o vor putea folosi în continuare chiar şi pentru încărcarea viitoarelor terminale conforme Qi 1.2, în acest caz fiind disponibilă însă doar vechea încărcare inductivă.
Prin trecerea la rezonanţa magnetică, utilizatorii vor scăpa nu doar obligaţia plasării telefonului direct pe suprafaţa de încărcare, dar vor putea încărca şi mai multe terminale în acelaşi timp de la aceeaşi staţie Qi 1.2. Saltul făcut de nivelul maxim al puterii debitate este şi el semnificativ, un încărcător Qi 1.2 putând transmite acum până la 2000W. Un avantaj al razei mai mari de acţiune este şi posibilitatea mai bună de camuflare a încărcătoarelor wireless în suprafeţele birourilor sau altor suprafeţe optime.
Preţul plătit pentru această libertate este destul de mic, randamentul încărcării prin rezonanţă magnetică fiind doar uşor inferior celui prin inducţie magnetică: 70-80 de procente, faţă de 85 procente.
Primele încărcătoare şi terminale compatibile Qi 1.2 vor fi lansate până la finalul acestui an. Versiunea de mare putere a standardului, care va permite şi alimentarea unor echipamente electrocasnice cu un consum de până la 2000W, va fi disponibilă abia din 2015.

marți, 2 septembrie 2014

Ziua Nationala a Limbii Romane



Uniunea Femeilor Bihor Oradea
 Nr. 248/1 Septembrie 2014 

COMUNICAT DE PRESA
STIMATI REDACTORI

„Limba este cartea de noblete a unui neam” spune Vasile Alecsandri.
Cu ocazia Zilei Nationale a Limbii Romane — un moment festiv se va organiza de catre Uniunea Femeilor in colaborare cu  Biblioteca Judeteana „Gheorghe Sincai” Filiala Dacia in ziua de  Marti  2 Septembrie 2014 orele 11.00 la sediul Filialei “Dacia (b-dul Dacia)  a Bibliotecii Judetene „Gheorghe Sincai” prin participarea unor distinse personalitati din domeniul cultural.
Va rugam a ne spijini in difuzarea acestui eveniment prin publicatiile pe care cu onoare le conduceti.

Ing. Miorita SATEANU
Cetatean de onoare al Municipiului Oradea
Pres. de onoare a U.F.B.O.