vineri, 25 octombrie 2019

Spectacol de muzică corală - Participant Psiholog Alin CREȚU

CENTRUL JUDETEAN de CONSERVARE şi PROMOVARE a CULTURII TRADIŢIONALE BIHOR

PROIECT: „CETĂŢENI ACTIVI LA PUTEREA A TREIA”

I N V I T A T I E

     VĂ RUGĂM SĂ NE ONORAŢI CU PREZENŢA LA SPECTACOLUL DE MUZICĂ  CORALĂ OFERIT DE  CORUL „GENERAL TRAIAN MOŞOIU”.

Dirijor: prof. IOAN FLUIERAŞ

Coordonatorul ansamblului coral: prof  MIRCEA DAN

     SPECTACOLUL  VA AVEA LOC VINERI – 25  OCTOMBRIE orele 17,00 la sala festivă „FLORICA UNGUR”.

     Cu această ocazie de vor înmâna Diplome de onoare participanţilor la activităţile desfăşurate în perioada lunii octombrie 2019, în cadrul diferitelor obiective ale proiectului dedicat Zilei de 1 Octombrie – ZIUA INTERNAŢIONALA A PERSOANELOR VÂRSTNICE.

Intrarea este libera

vineri, 18 octombrie 2019

Apele din România, curăţate cu o dronă Waste Shark


Thumbnail

O asociaţie de protecţia mediului a achiziționat și va folosi în premieră în România o dronă Waste Shark pentru a curăța apele de deșeurile din plastic. Drona, care costă aproape 22.000 de euro navighează la suprafața apelor și colectează până la 500 de kilograme de deșeuri într-o zi.
Programul este derulat de Asociaţia MaiMultVerde, în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe), One World România la Școală și Asociația pentru Relații Comunitare (ARC).
Din punct de vedere al tehnologiei utilizate, Waste Shark este una dintre cele mai avansate soluții de management al deșeurilor plutitoare, spun reprezentanţii asociaţiei. Acest tip de dronă a fost inventat în 2016 de compania olandeză RanMarine și poate fi întâlnită în orașe precum: Rotterdam, Cape Town, Baltimore și Dubai. O dronă Waste Shark costă 21.800 de euro.
“Calitatea apelor Dunării este influențată de starea tuturor afluenților săi, așadar o Dunăre cu apele curate, fără plastic, presupune o Românie cu apele curate, pentru care este necesară implicarea noastră, a tuturor: cetățeni și autorități riverane, organizații non-guvernamentale, companii și instituții centrale. Ține de noi să identificăm și să implementăm soluții de prevenire și combatere a poluării cu plastic a apelor Dunării, inclusiv inovații tehnologice, sustenabile și cu efecte pozitive pe termen lung”, spune Doru Mitrana, Președinte al Asociației MaiMultVerde.
Drona va pleca "în turneu" de curățare a deșeurilor plutitoare în cele 10 orașe în care se desfășoară proiectul Cu Apele Curate, iar începând cu anul viitor va fi folosită și pentru a curăța deșeurile de pe afluenții Dunării.
În prima etapă a programului Cu Apele Curate, au avut loc acțiuni de igienizare în Delta Dunării, Giurgiu, Drobeta-Turnu Severin, Cernavodă, Zimnicea, Turnu Măgurele, Oltenița, Brăila, Galați, Tulcea și Călărași, la care au participat 550 de voluntari și au fost strânse 6,5 tone de plastic. Au urmat atât acțiuni de amenajare și dezvoltare a infrastructurii de colectare a deșeurilor, prin care s-au colectat până în prezent 90 de tone de plastic, cât și activități educative, de informare și de organizare comunitară, la care au participat peste 350 de persoane.
La finalul lunii septembrie a fost lansat programul de granturi Lidl România „Cu Apele Curate”, care vizează proiecte ce răspund obiectivului general de reducere a poluării cu plastic a apelor Dunării. Suma totală disponibilă pentru finanțare este de 1.130.000 de lei, iar termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 28 octombrie 2019, ora 18:00.
 
Sursa: https://www.startupcafe.ro/smart-tech/ape-curatate-drona-waste-shark-maimultverde.htm

Lansare de carte la C.S.E.I. „Orizont” Oradea - „Un joc pentru fiecare” - Organizatorul activității Psiholog Alin CREȚU

Comisia metodică a profesorilor psihopedagogi de la CSEI „Orizont” Oradea a organizat marți, 15 octombrie, în colaborare cu Asociația pentru Educație și Formare „TopFormalis” Oradea, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”, workshop-ul cu tema  „Un joc pentru fiecare”, dedicat lansării de carte cu același nume. 

La începutul evenimentului, prof. dr. Marușca Ioana Angela, directorul CSEI „Orizont” Oradea, a prezentat invitaților un material PPT despre școală și specificul acesteia. În continuare, evenimentul a fost moderat de prof. Denes Melinda Andrea, care a subliniat că jocurile prezentate în această carte au fost adunate de membrii Comisiei metodice a profesorilor psihopedagogi de la CSEI „Orizont” Oradea, în urma activităților terapeutice desfășurate cu elevii, în cadrul cabinetelor de terapie psihopedagogică. Cei treisprezece autori ai acestei cărți sunt: Ana Alb, Balla Eniko, Elena Coroi, Psiholog Alin Ioan Crețu, Denes Melinda Andrea, Elena-Georgeta Laslou, Ioana Angela Marușca, Florina-Maria Nica, Raluca-Anamaria Petruț, Laura Pintican, Lucia Adriana Romanschi, Corina Alexandra Tupița și Valentina Sanda Turcuș.

Cartea cuprinde cinci capitole, fiecare capitol având descrise câte 13 jocuri. Jocurile adunate în carte se adresează elevilor, studenților, părinţilor și cadrelor didactice care doresc să-şi îmbunătăţească abilităţile de utilizare a activităţilor ludice în educarea şi terapia elevilor.

În cadrul workshop-ului, autorii au prezentat câteva jocuri cuprinse în carte într-un mod interactiv, atractiv și antrenant, astfel participanții au avut ocazia să se-ntoarcă în lumea copilăriei și să retrăiască emoția și plăcerea pe care le transmite jocul.

Evenimentul a fost onorat de prezența unor invitați speciali: prof. univ. dr. Valentin Blându – Universitatea din Oradea, prof. Carmen Ilisie, inspector şcolar de specialitate pentru  învățământul special și special integrat, și director prof. Teodora Pantazi. Invitații au apreciat cartea ca fiind un exemplu de bune practici, un material de calitate, care poate fi utilizat atât copiilor din învâțământul special, cât și  copiilor din învâțământul de masă.


Sursa:
https://crisana.ro/stiri/educa-ie-6/lansare-de-carte-la-csei-orizont-oradea-un-joc-pentru-fiecare-171491.html

marți, 15 octombrie 2019

Marți, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Workshop-ul cu tema „Un joc pentru fiecare” - Moderator Psiholog Alin CREȚU

Comisia metodică a profesorilor psihopedagogi TTL de la C.S.E.I. „Orizont" Oradea în data de 15. 10. 2019, a organizat, în colaborare cu Asociația pentru Educație și Formare „TopFormalis" Oradea la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai", Oradea workshop-ul cu tema „Un joc pentru fiecare" dedicat lansării de carte cu același nume.

La începutul evenimentului dr. Marușca Ioana Angela, directorul CSEI „Orizont" Oradea, a prezentat invitaților un material PPT despre școală și specificul acesteia. În continuare, evenimentul a fost moderat de prof. Denes Melinda Andrea care a subliniat că jocurile prezentate în această carte au fost  adunate de membrii Comisiei metodice a profesorilor psihopedagogi de la C.S.E.I. „Orizont" Oradea, în urma activităților terapeutice desfășurate cu elevii, în cadrul cabinetelor de terapie psihopedagogică. Cei 13 autori ai acestei cărți sunt: Alb Ana,  Balla Eniko, Coroi Elena, Crețu Alin Ioan, Denes Melinda Andrea, Laslou Elena-Georgeta, Marușca Ioana Angela, Nica Florina-Maria, Petruț Raluca-Anamaria, Pintican Laura, Romanschi Lucia Adriana, Tupița Corina Alexandra, Turcuș Valentina Sanda.
 
Cartea cuprinde cinci capitole, fiecare capitol având descrise câte 13 jocuri. Jocurile adunate în carte se adresează elevilor, studenților, părinţilor și cadrelor didactice care doresc să-şi îmbunătăţească abilităţile de utilizare a activităţilor ludice în educarea şi terapia elevilor.
 
În cadrul workshop-ului, autorii au prezentat câteva jocuri cuprinse în carte într-un mod interactiv, atractiv și antrenant, astfel participanții au avut ocazia să se-ntoarcă în lumea  copilăriei și să retrăiască emoția și plăcerea pe care le transmite jocul. 
 
Evenimentul a fost onorat de prezența unor invitați speciali, prof. univ. dr. Valentin Blându, prof. Ilisie Carmen, insp. de specialitate pentru  învățământul special și special integrat și dir. prof. Teodora Pantazi. Invitații au apreciat cartea ca fiind un exemplu de bune practici, un material de calitate, care poate fi utilizat atât copiilor din învățământul special cât și  copiilor din învățământul de masă. 
 
LISTA PARTICIPANŢILOR:
Actualizat - 15 octombrie 2019


  1. Abrudan Ana – Şcoala Gimnazială nr. 1 Tileagd;
  2. Abrudan Ana Maria – Şcoala Gimnazială nr. 1 Tileagd;
  3. Antal Bertha-Adela – Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Orizont” Oradea;
  4. Ardelean Camelia Elena – Liceul Tehnologic „Petofi Sandor” Săcuieni;
  5. Arsinte Alexandra Iulia – Şcoala Gimnazială „Puiu Sever” Ineu;
  6. Băcăuan Cristina – Liceul Tehnologic Special nr. 1 Oradea;
  7. Bealcovschi Mariana – Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Orizont” Oradea;
  8. Bindea Adriana-Anamaria – Şcoala Gimnazială „Dacia” Oradea;
  9. Bîicu Alina – Şcoala Gimnazială nr. 1 Tileagd;
  10. Blândul Florentina – Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea;
  11. Bondar Zita – Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea;
  12. Boţog Mircea – Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” Oradea;
  13. Canalaş Liliana – Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Orizont” Oradea;
  14. Ciurez Virginia – Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea.
  15. Codrean Ioana – Liceul Tehnologic Special nr. 1 Oradea;
  16. Creţu Alin;
  17. Creţu Crina;
  18. Curpaş Anca – Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea.
  19. Gavriş Christina – Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Bihor;
  20. Hatala Gyongyi – Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 Oradea;
  21. Hodișan Carmen – Grădiniţa cu Program Prelungit „Emanuel” Oradea;
  22. Iuhas Iulian Cătălin - Școala Gimnazială nr. 1 Petreu;
  23. Jăhăleanu Violeta – Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Oradea;
  24. Koncz Andreea ramona – Colegiul Naţional „Iosif Vulcan” Oradea;
  25. Kormendi Gyula – Şcoala Gimnazială „Zelk Zoltan” Valea lui Mihai;
  26. Lazăr Cornelia - – Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 Oradea;
  27. Mara Sorina Florina – Şcoala Gimnazială nr. 11 Oradea;
  28. Mateiaş Ramona-Maria – Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea.
  29. Mistor Ioan Claudiu – Şcoala Gimnazială nr. 1 Olcea;
  30. Moțoc Violeta – Grădiniţa cu Program Prelungit „Emanuel” Oradea;
  31. Negruțiu Marina  – Grădiniţa cu Program Prelungit „Emanuel” Oradea;
  32. Neşiu Sânziana – Colegiul Naţional „Iosif Vulcan” Oradea;
  33. Olar Angela – Şcoala Gimnazială nr. 1 Tileagd;
  34. Popuş Cornelia – Şcoala Gimnazială nr. 1 Tileagd;
  35. Serafim Maria – Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Orizont” Oradea;
  36. Susa Gabriela – Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Orizont” Oradea;
  37. Şinka Palma – Şcoala Gimnazială „Puiu Sever” Ineu;
  38. Tarr Delia Monica – Şcoala Gimnazială „Dacia” Oradea;
  39. Tomescu Ioana maria – Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea.
  40. Urs Marcela – Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea.
  41. Varan Emanuela – Grădiniţa cu Program Prelungit „Emanuel” Oradea;
  42. Varga Violeta – Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea.






Sursa:

https://www.ovidan.ro/?p=articles.details.18217

https://sites.google.com/site/topformalisoradea/clubul-prietenilor-topformalis/arta-dramatica

joi, 10 octombrie 2019

Oferta Asociației pentru Educație și Formare „TopFormalis” din Oradea

Dragi colegi,

Avem deosebita plăcere de a vă anunța privitor la noua ofertă educațională a Asociației pentru Educație și Formare „TopFormalis” din Oradea pentru anul școlar 2019 / 2020.

Anul acesta continuăm proiectele începute în sezoanele precedente - „Clubul Prietenilor TopFormalis”, Ediția a IV-a, respectiv „Școala altfel - Campionii!”, Ediția a VII-a, urmând ca în cadrul lor să desfășuram workshop -uri și alte activitati de profil.

Vă invităm să ne vizitați pe http://topformalis.blogspot.ro și vă așteptăm cu drag la toate evenimentele marca TopFormalis!


Vicepreședintele Asociației pentru Educație și Formare „TopFormalis” din Oradea, Psiholog Alin CREȚU

Sursa: 
https://www.facebook.com/pg/Asocia%C8%9Bia-Top-Formalis-299175840619151/posts/

marți, 8 octombrie 2019

Proiectul „Cetăţeni activi la puterea a treia”. Întâlnirea dintre generații - Workshop susținut de Psiholog Alin CREȚU

În cadrul proiectului „Cetăţeni activi la puterea a treia”, coordonat de doamna Miorița Săteanu, cetățean de onoare al Municipiului Oradea, au fost propuse a se desfășura un număr de nouă activități, toate foarte interesante și pline de substanță.

Întâlnirea dintre generații pentru schimb de experienţă, a treia din cronologie, a avut loc în data de 8.10.2019, la Grand Palace, din Oradea, începând cu orele 16.00, urmată de un bufet suedez.
 
Familiile longevive participante, cu experiență, între 15 și 50  de ani, și-au împărtășit o parte dintre secretele pe care le-au solicitat cele tinere, aspirante la cifrele care par de neimaginat, în contextul societății de astăzi.  
 
Succesul workshop-ului s-a datorat metodei folosite pentru a ilustra ceea ce participanții afirmau și anume psihodrama, melanj între psihologie și teatru. Acesta a fost condus de către psihologul Alin Crețu, specialist în psihoterapie și consilierea familiilor, astfel încât conversaţia între cele două generaţii și-a păstrat permanent nota antrenantă.
 
Au fost luate în discuție și alte probleme majore cum ar fi: creșterea copiilor, sprijinul pe care îl pot obține, modul în care viața se restructurează după apariția copiilor, modalitățile de petrecere a timpului în comun și multe altele. 
 
Rezultatele acestei activități au fost speciale, costând în consolidarea relațiilor, autocunoaștere și dezvoltare personală, deoarece vârsta nu contează, după cum apreciază psiholog Alin Crețu.







Sursa: 
https://www.ovidan.ro/?p=articles.details.18215

Workshop -ul „Un joc pentru fiecare” - Formator Psiholog Alin CREȚU

Oradea. Asociaţia pentru Educaţie şi Formare „TopFormalis” din Oradea organizează workshop-ul cu tema: „Un joc pentru fiecare”.

Evenimentul va avea loc marţi, 15 octombrie, între orele 16:00-19:00, la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” (etajul II, Sala 8 – „Cuibul Democraţiei”). Workshop-ul se adresează elevilor, studenţilor, părinţilor şi cadrelor didactice care doresc să-şi îmbunătăţească abilităţile de utilizare a activităţilor ludice în educarea şi terapia elevilor cu Cerinţe Educative Speciale. Evenimentul face parte din Proiectul „Clubul Prietenilor TopFormalis”, inclus în Calendarul Activităţile Educative Judeţene Bihor. Activitatea va fi moderată de prof. psih. Alin Creţu, de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Orizont” Oradea, structura Tileagd. Termenul limită de înscriere la workshop este 13 octombrie. Nu se percep taxe de participare, dar cei care vor fi prezenţi vor fi încurajaţi să facă donaţii către Asociaţia TopFormalis. 

Jurnal Bihorean – Crina DOBOCAN



Sursa:
https://www.jurnalbihorean.ro/actualitate/2019/10/07/un-joc-pentru-fiecare.bihorean

luni, 7 octombrie 2019

Activități tematice de Ziua Educației în 2019 la C.S.E.I. Nr. 1, Tileagd - Coordonator Psiholog Alin CREȚU

Luni, 7.10.2019 a avut loc activitatea extracurriculară Ziua Educației în 2019 (sărbătorită în fiecare an pe 5 oct.), coordonată de psihologul Alin Crețu, la ea participând toate cadrele didactice de dimineață, de la C.S.E.I. Nr. 1, Tileagd, structură a C.S.E.I. Nr. 1. 


În prima parte, prin psihodramă, elevilor le-au fost prezentate modele comportamentale în ceea ce privește relaționarea, tipuri de management al emoțiilor, regulile clasei, bunele maniere, drepturile copilului și ale profesorilor, de către coordonator.
 
În partea a doua, cea practică, profesorii au desfășurat activități tematice, cu elevii: Lucia Romanschi - desene cu tema Chipul profesorului meu preferat. Eugenia Deac - desene, cântece Omul educat. Simona Herlaș - lectură Domnul Trandafir. Otilia Urs - recitări de poezii. Adela Sabău - desene Împreună reușim. Kovacs Ana - colaj, desene - Învățătoarea mea. Leontin Buda - activități sportive -  Joc de fotbal. Silvia Petroi - lecturi tematice, proverbe. Marinela Buzle - desene, colaje. Lucica Sârbu - desene -  Dascălul preferat (rolul educatorului în viața elevilor). Tamara Constantin - colaj -  Copacul cu cărți. Ana Alb - desene - Școala mea dragă. Osvath Eszter - desene. Andreca Carmen - colaje.
 
Elevii au fost foarte încântați de activitate, apreciază psiholog Alin Crețu.
 
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Ziua Educației în 2019 la C.S.E.I. Nr. 1, Tileagd.

Pentru mai multe poze click aici



Sursa:
https://www.ovidan.ro/?p=articles.details.18214

Gallery | Ziua Educației în 2019 la C.S.E.I. Nr. 1, Tileagd


Sursa:
https://www.ovidan.ro/?p=gallery.6.6423.view

duminică, 6 octombrie 2019

PROIECT: „CETĂŢENI ACTIVI LA PUTEREA A TREIA”
CENACULU LITERAR „BARBU ȘTEFĂNESCU DELAVRANCEA”

INVITAȚIE

Vă rugăm să ne onorați cu prezența la intâlnirea poeților consacrați cu generaţia de viitori poeţi, care va avea loc Miercuri - 9 octombrie 2019, la orele 17:00 în Sala de ședințe a Baroului avocaţilor Oradea, Bihor.

marți, 1 octombrie 2019

UN JOC PENTRU FIECARE - lansare de carte - Moderator psiholog Alin CREȚU

Dragi colegi,


Asociaţia pentru Educaţie şi Formare "TopFormalis" din Oradea vă invită la workshop-ul cu tema:
  • UN JOC PENTRU FIECARE - lansare de carte

Evenimentul va avea loc marţi, 15 octombrie 2019 între orele 16.-19. la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” Oradea, etajul II, Sala 8 - „Cuibul Democraţiei”. Workshop-ul se adresează elevilor, studenților, părinţilor și cadrelor didactice care doresc să-şi îmbunătăţească abilităţile de utilizarea activităţilor ludice în educarea şi terapia elevilor cu Ceriţe Educative Speciale

Evenimentul face parte din Proiectul „Clubul Prietenilor TopFormalis” inclus în Calendarul Activităţile Educative Judeţene Bihor.
  • Moderatori - prof. psih. ALIN CREŢU.
Nu se percep taxe de participare, dar cei care vor veni sunt încurajaţi să facă donaţii către Asociaţia TopFormalis.

Termen limită de înscriere - 13 octombrie  2019..

Informaţii suplimentare puteţi obţine de pe blogul http://topformalis.blogspot.ro sau direct de pe site-ul Asociaţiei pentru Educaţie şi Formare "TopFormalis" din Oradea, disponibil la adresa https://sites.google.com/site/topformalisoradea Butonul conţinând titlul activităţii menţionate - "Un joc pentru fiecarei".

Vă rugăm să diseminaţi evenimentul nostru către toţi colegii potenţial interesaţi!


Vă aşteptăm cu drag la un nou eveniment marca TOPFORMALIS!
Sursa: 
http://topformalis.blogspot.com/2019/10/un-joc-pentru-fiecare-lansare-de-carte.html

01 – 25 Octombrie 2019 - Proiectul „Opriți timpul” - Speaker Psiholog Alin CREȚU


 Marţi, 1 octombrie 2019, începând cu orele 11,00 în sala de şedinţe a Instituţiei Prefectului judeţului Bihor a avut loc Conferinţa „Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice”, organizată de D-na Miorița Săteanu – Cetățean de Onoare al Municipiului Oradea, Membru în Parlamentul Seniorilor și Centrul Județean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale BIHOR.
La aceasta au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale şi guvernamentale, și ai organizaţiilor respectiv fundaţiilor implicate în activităţile destinate persoanelor vârstnice. Au fost prezentate activităţile realizate pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi sănătate ale persoanelor vârstnice, în scopul asigurării unei vieţi demne.
Agenda conferinței a fost urătoarea:
1. Cuvant de deschidere din partea reprezentanților Instituţiei Prefectului – consilier Lucian Costa și Ana Laslo.
2. Prezentarea temei: Ziua Internaționala a Persoanelor Varstnice de către                                 Miorița Săteanu -  coordonator general al proiectului.
3. Prezentarea activităților desfășurate de către instituțiile și organizațiile implicate, destinate persoanelor varstnice
Direcţia de Asistenţă Socială - director Arina Moş
Direcția de Sănătate Publică - dr. Călin Sonea şi biolog Carmen Dinescu
Casa de Ajutor Reciproc al Pensionarilor - ec. Dimitrie Muscă
Inspectoratul de Poliție al Județului Bihor - comisar șef Ioana Indrieș
Casa de Asigurări Sociale – dr. Elena Moldoveanu
Crucea Alba - dr. Vasile Vlăduţ
Asociatia Pensionarilor Maghiari din Partium - Varadi Rodica
Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară – Tăut, com. Batăr – prof. Mărioara Negruţiu.
Societatea Civilă Profesională de Psihologie Creţu Alin și Crețu Crina – Psiholog Alin Crețu
4. Discuții și întrebări.
5. Concluzii și sugestii. 
6. Cuvânt de  încheiere: reprezentantul autorităţilor guvernamentale

Proiectul Opriți timpul” în cadrul căruia a avut loc evenimentul, urmează a se desfășura în intervalul 1 – 25 Octombrie 2019, astfel:
1. Seară de rugăciune interconfesională in colaborare cu Forumul Ecumenic al Femeilor din Oradea prin reprezentanţii cultelor.
Data: 01.10.2019, orele 17:00.
Participă: credincioșii ortodocși, romano-catolici, greco-catolici, reformaţi, baptişti și penticostali.
Tema: „Binecuvântează Doamne pe părinţii noştri".
Locaţia: Casa Rezidenţială „Sfânta Elisabeta” a Asociației Caritas romano-catolică Str
Spartacus, Nr. 31.

            2. Clubul de poezie întâlnire cu cititorii si iubitorii de poezie si literatură.
Data: 03.10.2019, orele 11:00
Locaţia: Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Sincai” Filiala Dacia
Invitaţi: abonaţii bibliotecii, cititorii din comunitate, poeţii si iubitorii de literatură
3. Expoziţia de picturi ai obiecte artizanale executate de persoane vârstnice.
Data: 04.10.2019
Locaţia: Muzeul Oraşului Oradea - Cetate
Participanți: Ioana Precup, Fllimon Mirela, Eugenia Drăgol, Szell Ecaterina, Mortenzla Belicciu, Qvartal Margit, Ecaterina Grecu, Dora Tudor, Ileana Vlad, Viviana Mrejea.
4. Organizarea unul schimb de experienţă tematica intre generaţii.
Data: 08.10.2019, orele 17:00.
Locaţia: Restaurantul CARPO, Str. Dunării.
Participă: familii longevive respectiv tinere: Voichița și Ioan  Raț. vs. Crina și Leonard Calotă; Nela Axinte vs. Ovidiu Uveghes; Crina și Alin Creţu vs. familia Alexandra Szucs.
5. Schimb de experienţă intre generaţii
- Întâlnire intre generaţia poeţilor tineri și a celor consacraţi
- Prezentare și lansare de carte - poeții Bodi Ileana și Pascu Heteş
Data: 09.10.2019, orele 17:00
Locaţia: Cenacul Literar „Barbu Stefănescu Delevrancea” - Baroul Avocaţilor.
Participă poeţii consacrați: Pascu Balaci, Ioana Precup, Nona Heredeanu Tudor, Aurel Horgoş, Paulian Boldiş, Hetes Pascu, Maria Elvira Vancea, Maria Mihaela Dlndelegan, Gheorghe Vidican, Alexandru Sfârlea, Ileana Bodi, Leontina Costruţ, Paraschiva Cărbunar respectiv poeţii tineri: Ştefana Goţia, Viviana Mrejea precum și elevii: Biro Patrick Joshua, Bogdan Adrian lonuţ, Raluca Abrudan, Cristina Ivancov, Denisa Oşan, Andrea Simuţ, Andra Zoica, Brigitta Ghiţă, ale căror lucrări vor fi cuprinse în cartea care urmează a se lansa în data de 25.09.2019, orele 12,00 la Colegiul Naţional „M Eminescu”.
Invitaţii: susţinători ai poeţilor.
6. Schimb de experienţă între generaţii - întâlnire între generaţia sportivilor veterani și cea a celor tineri consacraţi.
Data: 10.10.2019
Colaborare cu Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”
Locaţia: Sala de şedinţe a Liceului / Sala mică a Primăria Municipiului Oradea.
7. Concert instrumental și vocal de folclor al tinerelor talente, în concurenţă cu instrumentiştii și interpreţii consacraţi, din sfera cultural artisitcă a judeţului Bihor.
Data: 11.10.2019, orele 17:00.
Locaţia: Sala „Florica Ungur”.
Participă: interpreţii consacraţi - Florica Ruja, Florica Zaha, Florica Bradu, Maria Matei, formaţia de dansuri a Forumul Democrat German, formaţia de dansuri a Penitenciarului Oradea și interpreţii tineri - Lorena și Denisa Ghib, Natalia Bakro, Alexa Bercea, Adriana Stiube respectiv.juniorii Ansamblului „Nuntaşi Bihorului”.
8. Concertul vocal al corului „General Traîan Moşoiu”.
Data: 25.10.2019, orele 17:00.
Locaţia: Sala „Florica Ungur”
Participă: membri corului „General Traian Moşoiu”

Coordonator general de proiectului este d-na ing. Mioriţa Sateanu - Cetăţean de onoare al Municipiului Oradea, Membru în Parlamentul Seniorilor.







Sursa: https://psihoterapieoradea.blogspot.com/