joi, 28 martie 2013

27 Martie 2013 - Ziua Mondială a Teatrului

Aveţi grijă de actori, cinstiţi-i aşa cum se cuvine

Ziua Mondială a Teatrului - 27 Martie 2013
Ion Caramitru
Actorul Ion Caramitru, Directorul Teatrului Naţional din Bucureşti, a lansat Mesajul Naţional dedicat acestei zile, sub titlul “Teatrul poartă în fiinţa lui mesajul veşniciei”: “Urmând ciclul existenţei, dând viaţă personajelor lui etalon, Teatrul îşi asumă drept de viaţă şi de moarte asupra fiinţelor de fum pe care le însufleţeşte. Ele trăiesc încremenite între coperţi de carte şi aşteaptă răbdătoare mâinile dibace care să le pună în mişcare, să le facă să respire, să se lupte şi să moară pentru a învia din nou, de fiecare dată când cineva deschide Cartea.
Mă uit cu nostalgie în urmă şi revăd ca într-un caleidoscop miile de personaje ale Teatrului Universal şi regret nespus că am întruchipat pe scenă doar câţiva regi şi prinţi sau câţiva oameni simpli care au vrut să schimbe lumea aşa cum mi-aş fi dorit. Am mers cu ei până la capăt şi i-am adus, întregi la minte, să-şi susţină cauza în arenă.
Este loc în Teatru pentru toţi cei care au talent. Cred, însă, că pentru a face Teatru adevărat şi viu e nevoie de mai mult. Pasiune?, spun unii. Sacrificiu?, alţii. Şi una şi alta, dar, mai ales, implicarea lui adâncă în realitatea zilei, în analiza vremurilor pe care le trăim, în politica de zi cu zi. Vocaţia Teatrului este construcţia unei lumi mai bune, cu drept de preempţiune asupra bunurilor omenirii pe care trebuie să le întoarcă spre folosinţă generaţiilor care se succed.
«În vremuri de restrişte cultura se opreşte», spunea un ministru de finanţe al României, de tristă amintire.
- Nu, domnule Ministru, cultura nu se opreşte niciodată. Dacă aţi fi fost Polonius, ministrul responsabil de viaţa Danemarcei, v-aş fi spus ca Hamlet:
«Aveţi grijă de actori, cinstiţi-i aşa cum se cuvine, căci ei sunt cronica vie şi prescurtată a vremurilor. Mai bine să ai parte de un epitaf prost după moarte decât să intri în gura lor cât timp eşti în viaţă».
Aviz amatorilor!”.
Un mesaj tulburător semnat Dario Fo

Dario Fo
Mesajul internaţional pentru acest important eveniment din viaţa teatrului este semnat anul acesta de Dario Fo.
“În urmă cu mult timp, Puterea a rezolvat problema intoleranţei faţă de actorii Commedia dell’Arte prin exilarea lor în afara ţării.
Astăzi, actorii şi companiile de teatru se chinuie să găsească scene publice, teatre şi spectatori, din cauza crizei.
Prin urmare, conducătorii nu mai sunt preocupaţi de problema controlului asupra celor care se exprimă cu ironie şi sarcasm, din moment ce nu mai e niciun loc pentru actori, şi nici public căruia să i se adreseze.
Din contră, în timpul Renaşterii, cei care deţineau puterea în Italia erau nevoiţi să depună un efort semnificativ pentru a-i ţine pe comedianţi (Commedianti) la distanţă, deoarece aceştia din urmă se bucurau de o mare audienţă.
Se ştie că marele exil al actorilor de Commedia dell’Arte a avut loc în secolul contra-Reformei, când s-a decretat desfiinţarea tuturor spaţiilor teatrale, mai ales în Roma, unde au fost acuzaţi de ofensă la adresa oraşului sfânt. În 1697, Papa Inocenţiu XII, sub presiunea cererilor insistente din partea burgheziei conservative şi a clericilor, a ordonat demolarea Teatrului Tordinona, unde, potrivit moraliştilor, se puseseră în scenă cele mai multe piese obscene.
În perioada contra-Reformei, cardinalul Carlo Borromeo, care era activ în nordul Italiei, s-a dedicat salvării «copiilor din Milan», stabilind o distincţie clară între artă, ca formă supremă de educaţie spirituală, şi teatru, ca manifestare a profanului şi a vanităţii. Într-o scrisoare adresată colaboratorilor săi, acesta se exprimă mai mult sau mai puţin după cum urmează: «Preocupaţi fiind cu eradicarea buruienilor, am făcut tot ce am putut ca să ardem texte care conţineau discursuri degradante, ca să le ştergem din memoria omenirii, şi în acelaşi timp să îi aducem în faţa justiţiei pe cei care publicau asemenea texte. Cu toate acestea, se vede că, în timp ce dormeam, Răul a lucrat cu şi mai multă şiretenie. Ce se vede cu ochiul pătrunde mult mai bine în suflet decât ce se citeşte în asemenea cărţi! Cuvântul vorbit însoţit de gestul potrivit fac mult mai multă stricăciune în minţile adolescentelor şi ale fetelor tinere decât cuvântul mort tipărit în cărţi. Prin urmare, se impune ca măsură de urgenţă să scăpăm oraşele noastre de teatre şi regizori, aşa cum facem şi cu sufletele nedorite».
Astfel, singura soluţie pentru criză se află în speranţa unei alte mari expulzări organizate împotriva noastră şi mai ales împotriva tinerilor care doresc să deprindă arta teatrului: o nouă diasporă de Commedianti, de regizori care ar beneficia nespus dintr-o asemenea poziţie de dragul unei noi reprezentaţii”.
Dario Fo, născut la 24 martie 1926, este dramaturg, director de teatru, actor şi compozitor italian, laureat al “Premiului Nobel pentru literatură” în 1997. Opera sa dramatică foloseşte metodele comice specifice commediei dell’arte, un stil dramatic foarte popular printre clasele muncitoare de odinioară. Opera lui Fo se caracterizează prin critică la adresa crimei organizate, corupţiei şi asasinatelor politice, doctrinei catolice şi conflictelor din Orientul Mijlociu. Fo a scris aproximativ 70 de piese de teatru. Printre cele mai renumite piese se numără “Morte accidentale di un anarchico” (1974; Moartea accidentală a unui anarhist) şi “Non si paga, non si paga!” (1974; Nu putem plăti? Nu vom plăti!). Dario Fo este directorul şi regizorul unei companii de teatru, împreună cu Franca Rame. La acordarea Premiului Nobel, comisia de jurizare l-a caracterizat pe Fo drept un scriitor „care imită bufonii epocii medievale, subminând autoritatea şi menţinând demnitatea celor călcaţi în picioare.”
Campania Naţională „Artiştii pentru Artişti”

Stela Popescu şi Alexandru Arşinel în spectacolul Piei, drace!
UNITER lansează ediţia a XII-a a programului anual Campania Naţională „Artiştii pentru artişti”, eveniment unic prin categoria de beneficiari căreia i se adresează.
Organizată în jurul datei de 27 martie – Ziua Internaţională a Teatrului, Campania a devenit pentru UNITER, de 11 ediţii încoace, nu doar sărbătorirea impresionantului univers teatral, dar, totodată, şi elogierea artiştilor care au reclădit an de an, timp de o viaţă, magia teatrală.
Iată că încercarea din 2002 de a fi responsabili social, de a corecta prin artă deficienţe de sistem a fost o reuşită. Am căpătat cu fiecare ediţie încrederea că, doar sensibilizând opinia publică şi mediul teatral cu privire la situaţia socială a vârstnicilor artişti cu probleme de sănătate, putem pune bazele unei valide şi autentice campanii sociale de solidarizare prin cultură cu rezultate concrete.
Şi în acest an Campania va beneficia de participarea teatrelor din ţară care vor juca un spectacol din propriul repertoriu sub semnul Campaniei, de participarea teatrelor din Bucureşti care vor pune în vânzare biletele Campaniei pentru un spectacol cedat acesteia, precum şi de un spectacol de caritate, special produs de către UNITER. Sumele strânse din vânzarea de bilete sunt direcţionate către fondul special constituit, “Fondul de Solidaritate Teatrală”, Cont: RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei.
Spectacolul de caritate organizat în acest an de UNITER, sub titlul “Clipe de viaţă”, are loc luni, 25 martie, ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti.
Sub deviza „Artişti pentru artişti”, 21 de mari vedete ale teatrului şi muzicii româneşti îşi dau mâna pe scena Sălii Mari a Teatrului Naţional într-un spectacol eveniment-unic, în seara zilei de 25 martie 2013, începând cu ora 19.00.
O unică reprezentaţie, un spectacol emoţionant ce reuneşte un număr impresionant de mari artişti ai scenei şi poveştile lor de viaţă: Dorin Andone, Marcel Iureş, Horaţiu Mălăele, Mihai Mălaimare, Medeea Marinescu, George Mihăiţă, Mariana Mihuţ, Marin Moraru, Maia Morgenstern, Florin Piersic, Tania Popa, Victor Rebengiuc, Rudy Rosenfeld, Eusebiu Ştefănescu, Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, Margareta Pâslaru, Ioan Gyuri Pascu, Adrian Naidin, Paula Seling. Cu participarea extraordinară a pianistului Dan Grigore
Spectatorii vor avea şansa de se întâlni în aceeaşi seară cu artiştii lor preferaţi, într-un adevărat maraton scenic care îl va avea ca amfitrion pe Ion Caramitru.
Un admirabil gest de solidaritate artistică, în cadrul Campaniei Naţionale „Artiştii pentru artişti”, program permanent al UNITER, ajuns la cea de a XII-a ediţie.
Evenimentul a trezit un interes major în rândul publicului iubitor de teatru, drept dovadă că biletele la acest spectacol sunt epuizate.
Le mulţumim celor 13 teatre din Bucureşti şi 26 de teatre din ţară care s-au alăturat Campaniei prin direcţionarea sumelor strânse din vânzarea de bilete către Fondul de Solidaritate Teatrală, iar tuturor cumpărătorilor de bilete la acest regal teatral le suntem recunoscători în numele artiştilor care urmează a fi ajutaţi.
Campania UNITER „Artiştii pentru artişti” continuă pe parcursul lunilor martie-aprilie când sperăm să adunăm mai multe fonduri pentru a sprijini cauza artiştilor şi ne dorim să ne fiţi alături în acest demers.
Instituţiile teatrale participante

Mihai Mălaimare în spectacolul Actorul
În mai puţin de o săptămână, instituţiile teatrale din Bucureşti şi din ţară vor juca spectacole din propriul repertoriu sub semnul Campaniei Naţionale „Artiştii pentru artişti”, cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului.
În Bucureşti, s-au alăturat Campaniei “Artiştii pentru artişti”:
“Teatrul Naţional Bucureşti”, cu spectacolul „Clipe de viaţă”, unică reprezentaţie, un spectacol emoţionant ce reuneşte un număr impresionant de mari artişti ai scenei şi poveştile lor de viaţă 25 martie, ora 19.00.
Teatrul “Odeon”, cu spectacolul „Linişte! Sărut. Acţiune!”, adaptare de Peter Kerek, 14 martie, ora 19.30.
Teatrul „C.I. Nottara”, cu „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale, regia Alexandru Mâzgăreanu, 22 martie, ora 19.30.
Teatrul “Excelsior”, cu „Nemaipomenitele aventuri ale lui Nils”, după Selma Lagerlof, regia Mihaela Boboc-Manea, 24 martie, ora 11.00.
Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, cu „Piei, drace!”, pe texte de Mihai Maximilian, Octavian Sava, Nae Lăzărescu şi Dan Mihăescu, regia artistică Biţu Fălticineanu şi Cezar Ghioca, 24 martie, ora 19.00.
Teatrul “Ion Creangă”, cu „Noddy”, adaptare de David Wood, după Enid Blyton, regia Attila Vizauer, 26 martie, ora 10.00.
Teatrul “Bulandra” oferă spectacolul „Scaunele” de Eugene Ionesco, regia Felix Alexa, 26 martie, ora 19.00, şi „Măscăriciul”, după A.P. Cehov, regia Horaţiu Mălăele, 27 martie, ora 19.00.
“Teatrul Evreiesc de Stat” consacră campaniei „Teibele şi demonul ei” de Isaac Bashevis Singer şi Eve Friedman, regia Szabó K. István, 27 martie, ora 19.00.
Teatrul “Masca” propune „Actorul” de Mircea Dinescu, regia Anca Dana Florea, 27 martie, ora 19.00.
Teatrul “Metropolis” participă cu „Jubileul” de Jean-Marie Chevret şi Michele Ressi, regia Radu Beligan, 27 martie, ora 19.00.
“Teatrul Mic” oferă „Visul unei nopţi de vară”, după William Shakespeare, regia Gelu Colceag, 27 martie, ora 19.00.
“Teatrul Ţăndărică” a programat „Fata babei şi fata moşneagului”, după Ion Creangă, regia Daniel Stanciu, 27 martie, ora 10.00.
“Teatrul de Comedie” dedică manifestării „Elling” de Axel Hellstenius, regia Vlad Massaci, 31 martie, ora 19.00.
Teatrele din ţară care s-au alăturat Campaniei în acest an:

Secvenţă din Zeul măcelului, spectacolul Teatrului Vasile Alecsandri din Iaşi
Teatrul Clasic “Ioan Slavici”, din Arad, ,,Minotaurul” de Michael Black, regia Ştefan Iordănescu, 28 martie.
“Teatrul Municipal” din Baia Mare: „Femeia mării” de Henrik Ibsen, regia lui Kincses Elemer, 27 martie.
Teatrul „Sică Alexandrescu” din Braşov: „Autostrada” de Neil LaBute, regia Adrian Iclenzan, 27 martie.
Teatrul „Maria Filotti” din Brăila: „8 Femei” de Robert Thomas, regia Radu Nichifor, 24 martie
Teatrul de Păpuşi „Cărăbuş” din Brăila: „Ursul păcălit de vulpe” de Victoria Samoilă, regia George Popa, 27 martie.
“Teatrul Maghiar de Stat” din Cluj: „Buzunarul cu pâine” de Matei Vişniec, regia István Albu, 26 martie, şi „Aniversarea” de Thomas Vinterberg, Mogens Rukov şi Bo Hr. Hansen, regia Robert Woodruff, 30 martie.
“Teatrul de Stat” din Constanţa: „Desculţ în parc” de Neil Simon, regia Liviu Manolache, 24 martie.
Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova: „Lysistrata” de Aristofan, regia Yiannis Paraskevopoulos, 27 martie.
Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi: „Năpasta” de I.L. Caragiale, regia Adi Carauleanu, 29 martie.
Teatrul de Păpuşi „Gulliver” din Galaţi: „Păcală” de Ion Creangă, regia Daniel Stanciu, 26 martie.
Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi: „Zeul Măcelului” de Yasmina Reza, regia Cristian Hadji-Culea, 28 martie.
Teatrul „Tomcsa Sándor” din Odorheiu Secuiesc: „Ioan Neînfricatul” de Karpati Istvan, 27 martie.
Teatrul „Regina Maria” din Oradea: „Equus” de Peter Shaffer, regia Szabó K. István, 28 martie.
“Teatrul Tineretului” din Piatra Neamţ: „Puck, în căutarea curcubeului”, text şi regie Loredana Grigoriu, 2 aprilie.
Teatrul „Toma Caragiu” din Ploieşti: „Văcuţele Domnului se întorc pe pământ” de Vasili Sigarev, regia Th. Cristian Popescu, 27 martie.
“Teatrul de Vest” din Reşiţa: „Dragoste cu tocmeală” de Matei Mircioane, regia N.D. Vlădulescu, 17 martie.
Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe: „Ce drog mi se potriveşte?”, regia Cristian Ban, 19 martie.
Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu: „Închisoarea de fete”, după Steve Gooch, regia George Ivaşcu, 28 martie.
Teatrul pentru Copii şi Tineret “Gong” din Sibiu: „Vrăjitorul din Oz”, după Lyman Frank Baum, regia Simona Vintilă, 27 martie 2013.
Teatrul Naţional Târgu-Mureş, Compania „Liviu Rebreanu”: „Căsătoria” de N.V.Gogol, regia Tufan Imamutdinov, 26 martie.
Teatrul Naţional Târgu-Mureş, Compania „Tompa Miklós”: „Beznă de mină” de Csaba Székely, regia Aba Sebestyén, 25 martie.
Teatrul „Ariel” din Târgu-Mureş: „Hansel şi Gretel” de Éltető József după Fraţii Grimm, regia Antal Pal, 17 martie, şi „Scufiţa roşie”, după Fraţii Grimm, regia Maria Mierluţ, 24 martie.
“Teatrul Naţional” din Timişoara: „Nopţi cu Isadora” de Ion Jurca Rovina, regia Sabin Popescu, 27 martie.
“Teatrul German de Stat” din Timişoara: „Titus Andronicus” de William Shakespeare, regia Brian Michaels, 28 martie.
Teatrul Maghiar de Stat “Csiky Gergely” din Timişoara: „Vremuri de pace”, regia şi scenariul Hajdu Szabolcs, 26 martie.
Teatrul pentru copii şi tineret „Merlin” din Timişoara: „Aladin”, regia Eva Labadi Megyes, 27 martie.
 
http://www.cotidianul.ro/ziua-mondiala-a-teatrului-27-martie-2013-209708/

ARTINSCENA 2013 IL PLAYBACK THEATRE INCONTRA LE ALTRE ARTI

 
 
 
presenta
 
 
dal 4 al 7 Luglio 2013
 
ARTINSCENA 2013
IL PLAYBACK THEATRE INCONTRA LE ALTRE ARTI

Quattro giorni di scambio, laboratori, formazione, espressione artistica, performance, riflessioni, incontri
 
 
Apriamo una finestra sulle problematiche e gli stereotipi connessi al tema del femminile e del maschile
per poterli affrontare con competenza e consapevolezza.
Partire da qui, evidenziare e indagare l'ovvio, senza darlo per scontato,
è la strada che può far emergere tutte le risorse, le opportunità e le ricchezze
a cui può condurre lincontro di questi due mondi
 
Eupilio - Como
Via SantAntonio 17, presso il Monastero dei Padri Barnabiti
 
 
 
Artinscena, il playback incontra le arti. Ideato e organizzato da HUMUS e dalla Scuola Italiana di Playback Theatre.
 
 

 
The Italian School of Playback Theatre
 
presents
 
 ARTINSCENA 2013
PLAYBACK THEATRE MEETS THE OTHER ARTS
 
Four days of exchange, training, workshop, artistry, performance,
reflection, encounter
 
 
July 4-7 2013 | Eupilio (Como), via SantAntonio 17, at the Monastery of Padri Barnabiti
 
Lets take a glance on issues and stereotypes related to the topic of feminine and masculine
in order to address them with competence and awareness.
Lets start from here, lets highlight and investigate the obviousness, without taking it for granted, because this is the way we can bring out all the resources, opportunities and wealth that the mining of these two worlds can lead to
 
 
An international meeting organized by HUMUS and Scuola Italiana di Playback Theatre (Italian School of Playback Theatre).

miercuri, 27 martie 2013

Miercuri, 27 martie 2013, orele 13 - Grădinița nr. 10, structură a Școlii Gimnaziale ,,Oltea Doamna” (str. Moscovei nr.15) - Atelierul de creație pentru părinți.

 Acest atelier se înscrie în șirul de activități din proiectul educațional intitulat Să muncim pentru copiii noștri. Cu acest minunat prilej, părinții și bunicii invitați - grupa Steluțelor și grupa Luminițelor - precum și prietenii din afară, cadre didactice vor realiza pentru micuți  Iepurașul de Paști.
   Din carton, role de hârtie igienică, hârtie creponată, lână și accesorii veți confecționa un suport de ouă sau dulciuri pentru sărbătoarea pascală.
   Am ales această temă pentru că iepurașul are o bogată simbolistică: este un animal altruist, ce nu are un culcuș al lui (tot pământul este al lui). Este imaginea însușirilor pe care noi le putem dobândi. Are simțuri ascuțite, e un animal erou și martir, a cărui ambianță simbolică trebuie apropiată de mielul creștin, ființă blândă și inofensivă.
   Activitatea debutează cu un joc ritmic ,,A, ram, sam-sam” și câteva jocuri de degete  pentru încălzirea musculaturii fine a degetelor. Apoi, înarmați cu foarfece, lipici și răbdare, participanții își pun imaginația în funcțiune și vor lipi, îmbina și armoniza culorile pentru a obține suportul dorit. Se va lucra pe fond muzical potrivit anotimpului de afară.  În încheiere, ne vom mai juca puțin și vom face o miniexpoziție.

Vă așteptăm cu drag!
                                      Eugenia Drăgoi, profesor învățământul preșcolar și primar

duminică, 24 martie 2013

PROIECT INTERNATIONAL: “ YOUTH ONLINE”



UNIUNEA FEMEILOR BIHOR - ORADEA

PROIECT  INTERNATIONAL: “ YOUTH ONLINE”
Perioada:   1 Februarie  – 31 August 2013

Scopul proiectului:  “Educatia pentru democratie” prin dialog interactiv
 Motivatia: posibilitatea de a fi in contact direct , in dialog cu persoane care lucreaza, activeaza in organizatii  de tineret, din diferite tari ale Europei, membre a Federatie Intrenationale a Comunitatilor, pentru a oferii solutii sau sfaturi la dezbaterea prin internet a  temelor stabilite prin proiect
 Aceasta activitate este o prioritate a U.EAcest proeict se inscrie in conceptul “Youth in the World’ din cadrul noii strategii a U.E pentru tineret
Tinerii din tarile Europene participante vor fi incurajati sa fie mai receptiv pentru problemele din domeniile: educative, sociale, drepturile omului si dialogul intercultural
In cadrul proeictului participa tinerii din tarile: Anglia, Olanda, Suedia, Ungaria, Franta
Rezultate estimate:tinerii vor avea posibilitatea sa reflecteze asupra atitudinilor si responsabilitatilor lor pentru a inspira comunitatile locate in modalitatile de a schimba directia si stilul de viata a tinerilor
Obiective:
1. Organizartea proiectului prin stabilirea parteneriatelor cu tinerii din tarile participante
 2. Implemetarea proiectului prin dialogul interactive al temelor stabilite prin proiect
 3. Concluzii si evaluarea proiectului prin Tabara de vara organizata la Oradea  in luna Iulie 2013
Temele proiectului
1.Atitudinea si mentalitatea tinerilor – coordonator tema:Uveghes Ovidiu
2. Identitate in diversitate - coordonator tema - Pantea Denisa
3. Violenta in scoli si acasa - coordonator tema -Chiorean Miruna
4. Influenta mass mediei si a internetului asupra tinerilor- coordonator tema-      Darabus Lavinia Sara
5. Influenta religiei in educatie - coordonator tema Iuhos Norbert
6.Rock and Roll -este vorba despre drog, sex, fumat si acool - coordonator tema- Bodor Krisztian
Obiectivul nr.1 si Deschiderea oficiala a proiectului va avea loc in luna Februarie 2013
Obiectivul nr. 2 Implemetarea proeictului este programata pentru luna Martie
 Obiectivul nr. 3  Tabara de vara de la Oradea este programat pentru luna Iulie 2013
Finantarea proiectului va fi asigurata din fonduri strucutrate si prin sponsorizari pe plan local
 Coordonator general                                     Coodonator proiect                       
 Ing. Sateanu Miorita                                Departamentul pentru Tineret UFBO
                                                                          student Georgies Annamaria  

Departamentul Relatii Intrenationale UFBO     
          Prof Popovici Mihaela                                              

22.03. - 24.03.2013 - Seminarul „Traumă și reziliență” - participare Psiholog Alin CRETU


SPJLM a organizat seminarul teoretic „Traumă și reziliență” condus de EVA FAHLSTRÖM-BORG (Suedia) la Cluj-Napoca, în perioada 22. – 24.03.2013. A însumat 20 de ore fiind recunoscut în formarea PD și creditat de C.P.R.

Invitatie Conferinta "Respiratia Constienta, o Viata Constienta" cu Dan Brule, 1 Aprilie 2013 Bucuresti

Conferinta “Respiratia Constienta, o Viata Constienta ”
cu Dan Brule, International Breath Mastery  
                                                               1 Aprilie 2013 , 6 p.m -8 p.m 
 
Respiratia este legatura permanenta cu Viata. Practica Respiratiei Constiente duce la o Viata constienta. Constientizarea este o treapta superioara in evolutie si o unealta extraordinara pentru supravietuire. In cea mai mare parte, respiratia este automata si inconstienta. Paternurile noastre inconstiente de respiratie nu sunt neaparat cele optime si naturale. Respiratia constienta permite identificarea modurilor de respiratie disfunctionale si corectarea lor. 
Despre Respiratia Constienta si Rebirth:
  • Metoda practica de a imbunatati nivelurile energetice
  • Rupe ciclurile stresului si anxietatii prin Constientizarea Respiratiei si invatarea Relaxarii
  • Faciliteaza procesul de reprocesare, identificare a blocajelor emotionale ; poate fi folosita si ca meditatie
  • Ofera o stare de concentrare si calm, asistand astfel la performantele dumneavoastra in cariera, in relationare si viata de familie
  • Poate fi folosita ca o metoda de slabit si de renuntare la dependente: fumat, substante, s.a
  • Amelioreaza durerire fizice si ajuta in prevenirea si managementul bolilor cronice 
Data: 1 Aprilie 2013, 6 p.m- 8 p.m
Pret : 10 Ron Conferinta  
Pentru inscriere completati formularul atasat si expediati-l pe adresa terapieprinrespiratie@gmail.com pana in data de 25.03.2013.
Loc de desfasurare: va fi comunicat ulterior 
 
Dan Brule este terapeut si un pionier recunoscut in intreaga lume in domeniul vindecarii si dezvoltarii personale prin respiratie, fiind printre primii International Rebirthers ** parte din International Breathwork Foundation (Fundatia Internationala de Terapie prin Respiratie). Este Maestru in Prana (Stiinta Hindusa a Respiratiei) si in Chi Kung/ Qigong (medicina traditionala chinezeasca ce include si exercitii de respiratie).
Rebirthing Breathwork, sau Respiratia de Energie Intuitiva, Respiratia Constienta a Energiei, este abilitatea de a respira energie si aer in acelasi timp. Este arta de a invata sa respirati din si prin respritatie insasi. Rebirthing este cea mai valoroasa abilitate de vindecare propie pe care oamenii o pot invata. Fiecare inspiratie induce relaxare. Deci, respiratia este vindecarea de baza. Respiratia Energiei in mod constient este cea mai naturala abilitate de vindecare. Aceasta abilitate uneste inspiratia si expiratia intr-un ritm relaxant , intr-un mod intuitiv ce inunda corpul cu Energie.
Dan este autor al cartilor: A Formula for Transformation” (O formula pentru transformare), „The Principles of Breath Therapy” (Principiile terapiei prin respiratie), „Zen and the Art of Breathing” (Zen si arta respiratiei), „Stress and Breathing” (Stresul si respiratia), „A Brief Introduction to Chinese Medical Breathing Exercises” (O scurta introducere in exercitiile chinezesti de respiratie), „The Art and Science of Breathwork” (Arta si stiinta respiratiei) si „Spiritual Breathing” (Respiratia spirituala).
Este co-fundator si a condus „Centrul de crestere” din New England , primul centru de educatie holistica si vindecare alternativa. A infiintat si dezvoltat primul program pentru angajatii Crucii Rosii Americane„Stresul si managementul acestuia”.
A studiat si a calatorit foarte mult cu Leonard Orr, fondatorul metodei „Rebirthing” ( Metoda renasterii prin respiratie) si a lucrat cu Stan Grof, fondatorul „Respiratiei Holotropice”. In 1980, Dan a calatorit in India unde a fost initiat in „Kriya Yoga” si „Kundalini Yoga” si a primit numele de Guchu Ram Singh de la celebrul maestru yogin nemuritor Babaji (descris in celebra carte „Autobiografia unui Yogi”, scrisa de catre Pramahansa Yogananda). Recent a calatorit in India unde a reinnoit juramantul de a servi viata, prin trezirea pacii interioare si promovarea pacii in lume.
A lucrat cu Academia de Stiinte din Rusia, cu membrii ai grupului Olimpic de Judo, tenis cat si alte specialitati.
Mai mult de 50000 de oameni in peste 40 de tari aplica tehnicile de respiratie ale lui Dan Brule in viata lor de zi cu zi, cat si ca sistem de vindecare. Printre ei sunt campioni olimpici, practicanti de arte martiale, psihoterapeuti si experti medicali recunoscuti, calugari, experti in meditatie, profesori de yoga, artisti, antrenori personali, directori de companii etc.
 Este un invitat frecvent la emisiuni de specialitate la radio si televiziune, cat si la diverse conferinte si seminare la Universitati in SUA dar si in alte tari din intreaga lume.
 
Program complet workshopuri 2 -25 Aprilie
 
1 Aprilie : Conferinta deschisa “Respiratia constienta “: 6,30 p.m – 8,30 p.m, Pret 10 Ron 2 Aprilie : Sedinte private  110 euro/persoana
9 Aprilie : Sedinte private  110 e/persoana
10 Aprilie : Sedinte private  110 e/persoana  
11 Aprilie : Sedinte private : 10°a.m – 5 p.m
                   Workshop           6 pm – 9 p.m : Cum putem slabi prin respiratie  
12 Aprilie : Wks 1: 10 a.m- 5 p.m : Rebirthing sau Respiratia de Energie Intuitiva, Respiratia constienta, Pret  60 euro 
13 Aprilie : Wks 2 10 a.m-5 p.m : De stressing – Reducerea stresului prin respiratie , 60 e 
14 Aprilie : Wks 3: 10 a.m – 5 p.m : Anxietate si conditionarea inconstienta, 60 e 
15 Aprilie : Sedinte private  110 e/ sedinta
16 Aprilie : Sedinte private  110 e/ sedinta
17 Aprilie : Sedinte private  110 e/ sedinta
18 Aprilie : Sedinte private  10 a.m – 5 p.m
                   Workshop 8     :   6 p.m - 9 p.m :  Respiratia in prosperitate si abundenta
 
19 Aprilie : Wks 4: 10 a.m- 5 p.m : Rebirthing sau Respiratia de Energie Intuitiva, Respiratia constienta, Pret  60 e
 
20 Aprilie : Wks 5: 10 a.m- 5 p.m : Respiratia pentru sportivi, lideri, artisti si performeri de inalt nivel   Pret  60 e  
 
21 Aprilie : Wks 6: 10 a.m- 5 p.m : Respiratie pentru terapeuti, antrenori, profesori, practicanti , Pret  60
 
22 Aprilie : Sedinte private 10 a.m- 5 p.m 110 e/ sedinta
23 Aprilie : Sedinte private 10 a.m- 5 p.m 110 e/ sedinta
24 Aprilie : Sedinte private 10 a.m- 5 p.m 110 e/ sedinta
                                              6 p.m – 9 p.m Cum putem slabi prin respiratie , Pret 30 e

„MARSUL PENTRU VIATA“



UNIUNEA FEMEILOR BIHOR ORADEA
 Str. Iuliu Maniu nr. 64
Adresa pentru corespondenta:
410410 ORADEA
Str. Predeal nr. 4 AN 12 qap.14
Telefon 0359426134, 0770140956
Nr. 63 / 12 Martie     2013
  
COMUNICAT DE PRESA

           Sambata 23 Martie 2013 , in orasele Romaniei este programata editia anuala a evenimentului public „MARSUL PENTRU VIATA“ prin organizarea de catre asociatiile societatii civile , institutii si reprezentatii cultelor si congregatiilor religioase.
          Scopul acestuia este afirmarea dreptului la viaţă al tuturor persoanelor începând din momentul concepţiei, a dreptului femeii la sprijin şi pentru susținerea familiei, ca temelie a unei societăţi prospere. Totodată, este o afirmare a familiei tradiționale și a valorilor acesteia, care sunt baza unei societăți solide și sănătoase

        „Marșul pentru Viață” are în fiecare an o temă, sub forma unui mesaj-manifest adresat publicului. Manifestul de la această ediție se intitulează „Iubește-i pe amândoi! - Asumă, ajută, adoptă!” și este o invitație la implicare civică în sprijinul femeilor însărcinate, care sunt constrânse să apeleze la avort din cauza indiferenței și a lipsei de ajutor, uneori chiar din partea celor apropiați.

        Sunt aşteptaţi la marş „toţi cei care cred că dreptul la viaţă este unul dintre drepturile fundamentale ale omului, iar dragostea şi compasiunea faţă de o mamă şi copilul ei reprezintă cea mai nobilă formă de implicare civică.”
          Copilul este un dar pe care o femeie îl aduce societăţii si acest dar nu trebuie sa fie perceput ca un obstacol în calea împlinirii unei femei, a bunăstării ei ori a realizării profesionale
         Societatea este datoare sa-i asigure FEMEII sprijinul necesar, pe plan social și politic
Comitetele de organizare sunt locale, fără o conducere centralizată, însă la fiecare ediție a Marșului organizatorii lansează un mesaj comun sub forma unui Manifest. Acest document poziționează societatea civilă creștină față de probleme de actualitate ale României.
       In România și-au anunțat participarea 22 de orase la „Marşul pentru Viaţă” din 23 martie 2013
In Municipiul Oradea la „Marsul pentru viata“ au confirmat prezenta urmatoarele organizatii, institutii si O.N.G,uri astfel:
Centrul Creștin Viața Nouă, Uniunea Femeilor Bihor Oradea, Comunitatea Iubirea Divina,Centrul de consiliere Puls, Centrul Creștin Salem, Biserica Manastirea Franciscana - Greco Catolică Oradea, Biserica Romano- Catolică Oradea, Biserica Reformată de pe lângă Piatra Craiului Oradea, ComunitateaCasa de rugaciune IHOP Oradea, Fellowship of the Grove Oradea, Colegiul Biblic Est European, Liceul Teologic Greco Catolic “Iuliu Maniu” Liceul Penticostal Betel, Liceul Tehnic “Transilvania” Oradea, Radio Maria, Radio Transilvania, Maria Radio- Erdely
INVITAM , la acest mars pe toti aceai care cred in „darul pe care il ofera viata“
          Sunt cateva activitati anticipate : emisiuni radio, Flash Mob , intalniri cu elevii, rugaciuni in diferite lacasuri de cult ale organizatorilor
           Organizatorii au propus mai multe etape in derularea acestui eveniment , respectiv :
·        rugaciuni in bisericile cultelor care participa, incepand cu orele 11,00
·        intalnirea paricipantilor la statuia lui Mihai Eminescu la orele 12,00
·        deschiderea marsului prin cateva luari de cuvant din partea aurtoritatilor, organizatorilor si a reprezentantilor  cultelor
·        moment de reculegere, asezarea lumanarilor in forma de cruce sib alone cu inscriptia copiilor nenascuti
·        desfasurarea marsului pe str Independentei, traversarea parc 1 Decembrie si incheierea in punctul final al maresului
Avand in vedere scopul marsului si importanta implicareii institutiilor
 medicale in oferirea unei alternative in mentinerea sarcinii precum si a deciziei de intrerupere a acestei din multiple motive, organizatorii au considerat ca este neccesar  ca punctul final al marsului sa se desfasoare in curtea Spitalului de Obstetrica si Ginecolaogie.
·       Incheierea marsului prin expuneri din partea personalului medical de specialitate
·       interviuri cu mame care au nascut
·       Interviuri cu mame care au renuntat la sarcina din diferite motive

In numele organizatorilor , cu deosebit respect si consideratie.
    
       Cu stima
Ing. Miorita Sateanu
Presedinte
Cetatean de onoare al Municipiului Oradea